Sokakat érdekelt a Kanizsa Big Band nyilvános főpróbája

facebook megosztás

Nyilvános főpróbát tartott a Kanizsa Big Band vasárnap délután az Ady utcán. Az eseményre sokan ellátogattak, hogy hosszú idő után újra élőben láthassák és hallhassák a kanizsai együttest.

Háromnapos tábort tartottak a zenészek, aminek lezárásaként nyilvános főpróbával várták a közönséget. 2017-ben csatlakozott a csapathoz Kéthelyi Anna, aki már nagyon várta a rendezvényt, hiszen sokáig nem léphettek közönség elé a muzsikusok.

– Igazából jól jón ez a lehetőség, mert én, mint hivatásos zenésznek készülő növendék szomorúan tapasztaltam meg ezt a járványügyi lezárást. Nem fújhattunk közönség előtt és koncertre sem mehettünk. Így ez most jó élmény lesz, hogy a szokásos kerékvágásba zökkenünk egy kicsit vissza – mondta el Kéthelyi Anna.

Nehezen viselte az elmúlt másfél évet a zenekar többi tagja is. A tábornak köszönhetően most egy kis lendületet kaptak az újrakezdéshez.

– Úgy fejlődtünk, hogy újra összeszoktunk. Itt ennél a műfajnál nagyon sok hangszer, 18 szólam játszik együtt. Nagyon fontos, hogy az azonos hangszeresek egyformán gondolkodjanak, egyformán játsszák a bizonyos hangokat. Lényeg az, hogy újra összeszoktunk. Az elsődleges cél ez volt, és kicsit készültünk előre, mert van két fellépésünk a nyáron – fogalmazott Vámos Béla, a Kanizsa Big Band vezetője.

A főpróbára végül sokan ellátogattak, szinte teljesen megtelt a korzó. A Kanizsa Big Band legközelebb július 29-én lép fel az Erzsébet téri zenepavilonban.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.