Kigyulladt és kiégett a menetrend szerinti busz Kerecsenyben

facebook megosztás

Menet közben gyulladt ki egy autóbusz Kerecsenyben szombat délután. A járművön, a baleset idején a sofőrrel együtt hárman tartózkodtak, mindannyian időben el tudták hagyni a lángoló járatot.

A Volánbusz menetrend szerint közlekedett a Deák Ferenc utcában, amikor kigyulladt és teljes terjedelmében égni kezdett. Kósi Zsolttól, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk: pontban fél négykor érkezett hozzájuk a jelzés a balesetről. A helyszínre a pacsai és a zalakarosi hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók érkeztek ki.

– Akik a helyszínen már azt tapasztalták, hogy a busz teljes terjedelmében ég, a lángok még egy távközlési kábelt is érintettek, emellett egy partoldalon a lekaszált fű is begyulladt. A lángoló járművet a tűzoltók három vízsugárral eloltották, a tűz a közeli lakóházat éppen a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem veszélyeztette. A partoldalon keletkezett kisebb tüzet pedig a rajok kéziszerszámokkal eloltották – nyilatkozta Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

K.V.

(Borítókép: BM OKF)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.