Felkészültek a második hullámra a kistelepülések vezetői

facebook megosztás

A kistelepülések vezetőire is nagyobb teher hárul a vírus miatt. A megkérdezett polgármesterek elmondták, jelenleg elenyésző náluk a koronavírussal fertőzöttek száma, és mindent megtesznek azért, hogy ez így is maradjon.

A környékbeli falvak időben felkészültek a második hullámra, a legtöbb település beszerezte a védőfelszereléseket, a maszkokat és a fertőtlenítőszereket. A zalai megyehatárhoz közel fekvő Iharosberényben voltak és vannak is fertőzöttek, de tömegesen nem ütötte fel a fejét a járvány. A község vezetése arra is felkészült, hogy segítséget nyújtson azok számára, akik a Covid miatt elveszítették az állásukat.

– Meghatároztunk egy olyan kört, aki jogosult erre, tehát aki kimondottan a Covid miatt vesztette el az állását. Illetve olyan helyzetbe került, hogy a családnak az anyagi helyzetét megrengette a járvány, akkor anyagilag tudjuk támogatni ezeket a családokat – nyilatkozta Zsirmon Endre, Iharosberény polgármestere.

A jóval kevesebb lélekszámú Kisrécsén ez idáig egy igazolt fertőzöttről van tudomása a község vezetésének. Tóth Lucia Krisztina, a falu polgármestere stábunknak elmondta: az emberek viselkedése alapvetően más, mint az első hullám idején.

– Azt látom, az emberek már nem annyira félnek. Nem annyira tartanak a betegségtől. Mindenféle összeesküvés-elméletek láttak napvilágot. Illetve talán az is sokakban gondolatot ébresztett, hogy közel van már az oltóanyag, és azzal meg fog oldódni ez a probléma, és újra ki fog nyílni a világ, újra élhetik szabadon az életüket – mondta Tóth Lucia Krisztina, Kisrécse polgármestere.

A kistelepülések vezetése fokozottan figyel az idős, beteg lakókra. Amennyiben igénylik, a védőfelszerelések biztosítása mellett, segítséget kapnak a bevásárlásban és a gyógyszerkiváltásban is az érintettek.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.