Javultak az étkezési szokások a vírusidőszak alatt
A Nébih felmérése szerint vírusidőszak alatt a lakosság több időt töltött főzéssel, ezzel párhuzamosan nagyobb figyelem jutott a tudatos táplálkozásra és a változatos étrendre való törekvésre. A sportolás viszont - a kutatási eredmények alapján - nem lett népszerűbb.
A kutatás szerint a zöldségek, a gyümölcsök és a tejtermékek nagyobb mértékben jelentek meg a bevásárlókosarakban és csökkent az alkoholos italok, a sós rágcsálni valók, az édességek, a cukor és az energiaitalok beszerzése, így valószínűleg a fogyasztása is a vírushelyzet alatt.
– Most az ajánlások miatt mindenki próbálta megőrizni az egészségét, hogy minél kevésbé legyen fogékony a vírusra, ezért úgy tapasztaltuk, illetve a tanulmányok is azt prezentálták, hogy most különösképp figyelnek tényleg erre a magyarok - vélekedett Szűcs Petra dietetikus.
Az étkezési szokások igen, a sportolási kedv viszont nem pozitív irányba mozdult, ugyanis a felmérés szerint a magyarok még mindig kevés időt szánnak a testedzésre.
– Az étkezési szokások javultak nagyon sokat, talán pont ebből kifolyólag, hogy a mozgás háttérbe szorult. Beleültették az emberek fülébe ezt a dolgot, hogy itt a koronavírus, ezért még fontosabb az egészséges életmód stb..., amivel nincs is akkora probléma, viszont nem szabadna elfelejteni, hogy az immunrendszerünk erősítésében, a védekezésben, a sportolás ugyanakkora szerepet játszik, mint bármilyen más tényező - tette hozzá Horváth Gergő, a MetroFlex Nagykanizsa személyi edzője.
A kutatók következtetései alapján a többség jól alkalmazkodott a megváltozott élethelyzethez és a vírus lecsengése után is nagyobb figyelmet fordít a tudatosabb és előre megtervezett bevásárlásra.