Ismét személyesen oktatja a tanulóit Jakabfi Dávid desszertséf
Ismét személyesen oktatja a tanulóit Jakabfi Dávid desszertséf. A fiatal kiskanizsai szakember számára rendkívül nehéz időszak volt az elmúlt két hónap, de a korlátozások feloldásának köszönhetően újra fogadhatja a műhelyébe érkező magyar vagy külföldi érdeklődőket.
Jakabfi Dávid tizenkét éve foglalkozik desszertek készítésével, két könyvet is írt már ebben a témában. Jelenleg tanfolyamokat tart a saját kiskanizsai műhelyében. A kurzusain elsősorban a tányérdesszertek és a pohárkrémek minél innovatívabb elkészítésével ismerteti meg az érdeklődőket.
– Elég keményen érintett a vírus, mivel rengeteg olyan tanulóm is van, aki külföldön dolgozik vagy külföldi. Őket eleve elvesztettem április-május hónapban. Próbáltunk köztes megoldást kitalálni, így született meg az ötlet, hogy online fogom őket oktatni. A németekkel és az osztrákokkal ez ment is, hogy online képzésekkel hidaltam át ezt az időszakot. A könyvemmel szerencsém volt, mert mindenkinek volt rá ideje, hogy otthon desszertekkel kísérletezzen – mondta el Jakabfi Dávid desszertszakács.