Újabb foghíjtelek hasznosulhat a jövőben Nagykanizsán

facebook megosztás

Több mint tíz éve áll üresen a Teleki utcai körforgalom mellett található terület. A rossz állapotban lévő ingatlanok elbontását követően számtalanszor felvetődött, hogy a telken parkolót létesítsenek. Az igény ismét megfogalmazódott, azonban nem ez lenne a végső cél az építési telek hasznosítását illetően. Mivel a város egyik legértékesebb területéről van szó, ezért hosszú távon az értékesítés vagy beruházás lehet optimális. – Azt mindenképpen meg kell gondolnunk, hogy az értékesítés egy vagy két részletben történjen, illetve a jövőben milyen más ingatlanokat lehet még hozzácsatolni, ami még jobban vonzaná a befektetőket. Amíg ez nem történik meg, addig üresen áll. Ezért arra gondoltunk, az értékesítést megelőzően – ez lehet egy vagy két évbe is beletelik – használják a város lakói – mondta Horváth Jácint, önkormányzati képviselő (ÉVE), fejlesztési és költségvetési tanácsnok.


A Teleki és Kórház utca kereszteződésében lévő területen a rövid távú elképzelések szerint parkolóhelyet alakítanának ki

Az új, kavicsos parkolóhely kialakításával a Kanizsai Dorottya Kórházba érkezőknek is kedveznének. Az egészségügyi intézmény környékén ugyanis bizonyos időszakokban csak elvétve lehet üres helyet találni. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató-főorvosa szerint nem csak ez jelentene megoldást a kórház környékén parkolók számára. – Talán itt, a környező utcákban – akár a zöld terület kárára – alacsony költségvetésből kialakított parkolók sokkal kedvezőbb lehetőséget biztosítanának mindenkinek. Az is megoldás lehet, ha azokban az utcákban, ahol fizetni kell a kórház közelében a parkolásért, reggel 7-től 10 óráig kedvezményesen vagy parkolási díj nélkül lehessen parkolni – nyilatkozta Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató-főorvosa. Balogh László, Nagykanizsa polgármestere és Bizzer András önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője közleményben reagált megkeresésünkre. Az ő véleményük szerint is a parkolót csak ideiglenesen kellene kialakítani, hiszen a terület értékesítése nagyobb hasznára válna a városnak. A megvalósításhoz viszont számos engedélyre van szükség, a parkoló létrehozásáról a közlekedési hatósággal történt egyeztetéseket követően születhet döntés.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.