Jutalmat kaptak, adományt adtak

facebook megosztás

Matricás Lacival tarolt az a csapat, amelyik a könyvtár által szervezett verseny egyik legjobbja lett. Varga Tünde és gyermekei, Szekunda Péter és Enikő egyik jutalma az volt, hogy ők adhatták át a Szeretetfa elnevezésű jótékonysági akcióban összegyűlt adományt a Család- és Gyermekjóléti Központnak.

Tavaly decemberben is felállították a Szeretetfát a városi könyvtárban. A Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai által készített mézeskalácsokból jelképes összegért bárki vásárolhatott. Az adománygyűjtő akcióval párhuzamosan a bibliotéka játékos versenyt hirdetett elsősorban családok részére.

– Az ötletünk az volt, hogy a családsegítő munkatársai felállították ezt a szeretetfát nálunk, mi pedig szerettünk volna hozzájárulni az akció sikeréhez. Úgy gondoltuk, az lenne a legszebb, ha ezt az olvasás népszerűsítésével kapcsolnánk össze. Arra kértük a családokat, hogy a gyerekek és a szülők együtt olvassanak, és a www.azolo.hu felületünkön szerezzenek pontokat – magyarázta Czupi Gyula, a HIVK igazgatója.


A Szeretetfával és az Azolo Kupával mindenki csak nyert. Elől Varga Tünde (fehér felsőben) és gyermekei, Kaszás Gizella, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója, a háttérben pedig az adományozók

A szervezők háromfős csapatok jelentkezését várták. Varga Tündének és két gyermekének: Péternek és Enikőnek nem újdonság a közös olvasás, a Matricás Laci-könyvek pedig szerencsét is hoztak nekik, hiszen a népszerű sorozat több részét fellapozták a verseny miatt.

– Mi nagyon szeretünk olvasni, én is. Ha a gyerekek látják, hogy a szülők szeretnek olvasni, akkor kedvet kapnak ők is. A férjemmel sokat olvasunk, és a gyerekeknek is szoktunk olvasni a születésük óta, az esti mese soha nem maradhat ki. Mivel könyvtárba is járunk, rendszeresen kapjuk a hírleveleket, és az egyikben olvastam erről a lehetőségről, gondoltam, miért ne? Arra nem számítottam, hogy meg is nyerjük, de nagyon élveztük az egészet, nagyon jó kezdeményezésnek tartom – fogalmazott Varga Tünde.

A győztes család egyik jutalma az volt, hogy átadhatta a Szeretetfa-akció alatt összegyűlt több mint 100 ezer forintot a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatójának. Kaszás Gizella köszönetet mondott a kampány támogatóinak, és azoknak a szervezeteknek, magánszemélyeknek, akik adományaikkal segítették a rászorulókat. Ők egy-egy emléklapot kaptak ajándékba.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.