Olasz módra
Tésztanapot tartottak a Thúryban. A programban rendhagyó olaszóra, főzés és olasz vendégek látogatása is szerepelt. A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolája immár harmadik alkalommal szervezte meg a Tészta Napját, amelyet világszerte október 25-én ünnepelnek. Vlaszák Andrea tanárnő vezetésével a tanulók ötféle tésztaételt és egy édességet készítettek, ezeket az iskolával kapcsolatban álló olasz vendégek is megkóstolták. A diákok egy fővárosi olasz étterem mesterszakácsától kaptak dicséretet.
A thúrisok főztje után az olaszok is megnyalták volna az ujjukat
– A gyermekek többsége olaszt tanul az iskolában. Az elsődleges célom így a rendezvénnyel, hogy az olaszt még jobban megszerettessem velük, illetve megmutassam nekik azt, hogy egy idegen nyelvet nem csak a könyvek mellett ülve lehet megtanulni, sőt igazából nem ott kellene megtanulni, hanem élethelyzetekben – mondta el kérdésünkre Vlaszák Andrea.