Együttműködési megállapodást kötött a Zalakarosi Fürdő és a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsai Városi Egyesülete

facebook megosztás

A mai sajtótájékoztatón kiderült: a jövőben az intézmény fejlesztéseinél szakmai segítséget nyújt a régiós egyesület, amelynek tagjai különböző kedvezményeket vehetnek igénybe a fürdőben.

Folyamatosak a fejlesztések a Zalakarosi Fürdőben, a közelmúltban átadták például az intézmény felújított gyógycentrumát és a hullámmedencét, valamint hamarosan az új szaunavilág is elkészül. A mostani megállapodásnak köszönhetően a mozgáskorlátozottak és a fogyatékkal élők számára szükséges feltételekre még nagyobb hangsúlyt fektetnek majd Zalakaroson. 23 liftünk működik egyébként itt a fürdőben, tehát nagyon sok helyen megfelelünk már most is a követelményeknek, sőt, a mozgássérült vendégeink most is mindenhova el tudnak jutni lifttel. Ám, ha egy új beruházás van, figyelembe fogjuk venni, hogy kerekesszékkel is igénybe tudják venni ezt a szolgáltatást - fogalmazott Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.


A mozgáskorlátozottak és a fogyatékkal élők számára szükséges feltételekre még nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a fürdőben

A Mozgáskorlátozottak Nagykanizsai Városi Egyesülete több település csoportját tömöríti, így mintegy 350 főt képvisel. A szervezet elnöke szerint ez a megállapodás azért is fontos, hiszen a kedvező feltételeknek köszönhetően egyre több fogyatékkal élő mozdulhat ki otthonról, elkerülve ezzel a magányt. – A fürdő, most segítségünkre lesz abban, hogy a nagyon zártan élő, egyébként főleg a fiatal, 20-as, 30-as, 40-es korosztályhoz tartozó, kerekesszékeseket, fogyatékkal élőket, nyitottabb helyzetbe hozzuk, mert ők nem jönnek el fürdeni, ő nekik még nehéz azt is bevállalni, hogy az utcán mennek a kis kocsijukkal - említette Kardos Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa Városi Egyesületének elnöke.

A Zalakarosi Fürdő nagy figyelmet fordít a szakmai és civil szervezetekkel való együttműködésre. Nemrégiben a Kanizsa Rehabbal is megállapodtak. Ennek értelmében a szociális foglalkoztató textilüzletében vásárlóknak, meghatározott összeg után, fürdőbelépőjegyet adnak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.