Átadták a Zalakarosi Fürdő felújított gyógycentrumát

facebook megosztás

A beruházásnak köszönhetően exkluzív, magas színvonalú, pihenésre alkalmas tér jött létre a gyógy- és wellness szolgáltatásokat kedvelő vendégek részére. – 1992-ben adták át a gyógycentrumot és a gyógykertet itt, a Zalakarosi Fürdőben és az elmúlt huszonöt évben az egyik zászlóshajónk volt és imádták a vendégek. Az utóbbi években azonban leromlott a műszaki állapota és a felújítása elengedhetetlenné vált, ezért megindult a tervezés. 2018 októberében pedig elkezdődött a kivitelezés – mondta el Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója. 

A közel ezer négyzetméteres gyógycentrum felújítása során az épületszerkezet, a gépészet és a belsőépítészet is megújult. A mintegy bruttó egy milliárd forintos beruházás rekordgyorsasággal, kilenc hónap alatt készült el. – Én azt gondolom, hogy a feladat összetettségéhez, bonyolultságához mérten ez rekordidőnek tekinthető. Úgyhogy elég feszített ütemben, mindenki által a lehető legnagyobb odafigyelést kívánó módon valósult ez meg – fogalmazott Szabadics Attila, a Szabadics Zrt. alelnöke. 


A mintegy bruttó egymilliárd forintos beruházás kilenc hónap alatt készült el

A fürdő startégiai tervei között szerepel az ötcsillagos minősítés megszerzése is, aminek első lépése volt a gyógycentrum megújítása. Novák Ferenc polgármester szerint a Zalakarosi Fürdőben mindig is sokat tettek azért, hogy a vendégek igényeit szem előtt tartva folyamatosan fejlesszenek. – A fürdő határozza meg a településnek az életét. Ha a fürdőn jól mennek a dolgok, akkor ennek óriási hatása van a településre. Hiszen a turizmus határozza meg, a turizmusból él a településünk, a turisztika adja a lehetőségeinket a gazdasági fejlesztéseinkre. Tehát nagyon fontosnak tartom, ezt a nagymértékű fejlesztést, hiszen ez egy régóta várt igény volt a vendégek részéről, hogy méltó környezetet tudjunk teremteni – hangsúlyozta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A megújult létesítményt Koszoru Péter káplán áldotta meg, majd a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az ikonikus épületegyüttest. A két gyógyvizes medence mellett egy sós vízű medence is várja a fürdőzni vágyókat, akik már az elmúlt héten birtokba vehették a gyógycentrumot. A Zalakarosi Fürdőben a fejlesztések nem értek véget, hiszen hamarosan exkluzív szaunavilágot alakítanak ki, a jövőben pedig modernizálják a beléptetőrendszert és a szálláshelyeket is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.