A betegbiztonság növeléséért

facebook megosztás

Uniós forrásból indul az úgynevezett fekvőbeteg-felvételi rendszer, valamint a betegek karszalagos azonosítása a kórházban.

Betegbiztonságot növelő pályázaton nyert a Kanizsai Dorottya Kórház. Az uniós támogatásnak köszönhetően az intézmény munkatársai már elkezdték kidolgozni az úgynevezett központi fekvőbeteg-felvételi rendszert. A próbaidőszakot követően a fekvőbeteg osztályra érkező páciensek felvétele a központi betegirányításon keresztül történik majd, ahol az adataikkal ellátott összes olyan dokumentációt megkapják nyomtatva, amely az ellátásukhoz szükséges. Ezzel párhuzamosan a kórházban bevezetik az egységes betegazonosító-karszalagokat is, amelyeket a betegfelvételi irodán vagy a sürgősségi osztályon kapnak meg az érintettek. Ennek a próbaidőszaka a múlt héten indult, és várhatóan az ősz elejéig tart.



A múlt hét óta tesztelik az egységes betegazonosító-karszalag rendszerét

– Ez a karszalag tartalmazza a beteg nevét, egy, a felvételekor hozzárendelt számot, amely a hazabocsátásakor, a karszalag megsemmisítésével megszűnik. Ezzel tudjuk a beteget azonosítani az informatikai rendszerünkben. Van rajta egy vonalkód is. Eddig is voltak osztályok, ahol volt karszalagunk: a pszichiátriai osztályon, az intenzív osztályon és a műtétes osztályokon. Ezt követően a kórház valamennyi betegére kiterjesztjük ezt a betegazonosító karszalagot, amely segítségével elkerülhetjük a betegtévesztést, legyen szó eszméletlen vagy műtét előtt, gyógyszer hatása alatt álló betegről – tájékoztatott dr. Brünner Szilveszter főigazgató-főorvos.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.