GasztroKanizsa: Gesztenyés szelet Galambokról

facebook megosztás

Tizenegy éve rendezi meg a Gesztenyés Napot Galambokon a Galamboki Hagyományőrző Alapítvány. Az idei rendezvényen részt vett a település apraja-nagyja, nyugtázta elégedetten az ötletgazda, Varga Attiláné.

– Ez a nap a barátságról, a szeretetről szól – jegyezte meg, hozzátéve azt is, hogy minden vendéget megkínáltak egy-egy gesztenye roláddal. – A plébánia udvarán felállított sátraknál, asztaloknál nemcsak környékbeli, hanem Budapestről, Sopronból és Nagykanizsáról érkezett vendégekkel is találkoztunk. Bajáról egy motoros csapat érkezett, akik a polgárőrök révén visszatérő vendégeink. A Zalakaroson pihenő puchheimi vendégek pedig kimondottan e nap miatt maradtak tovább Zalában.



Kondi Attiláné Arankát idén Gesztenye Lovaggá avatták (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

Idén a Hegyalja utca lányai, asszonyai vállalták fel a süteménysütést. A gesztenyés szelet receptjét Kondi Attiláné Aranka, a hagyományőrző népdalkör vezetője osztotta meg olvasóinkkal. Kondi Attilánét az idei Gesztenyés Napon avatták Gesztenye Lovaggá Gál Sándor és Kálóczi Tibor társaságában.

A piskóta elkészítése:

4 db tojásból egy csokis és egy sárga színű piskótalapot sütünk. Négy tojás sárgáját habosra keverünk 4 evőkanál porcukorral, és hozzáadjuk a 4 tojás fehérjéből felvert habot, majd óvatosan hozzákeverünk 4 kanál lisztet, és sütőpapírral bélelt sütőformában 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A csokis lap ugyanígy készül, csak a 3 kanál liszthez 1 kanál kakaóport adagolunk.

A gesztenyekrém elkészítése:

6 dl tejben felfőzünk 10 dkg kristálycukrot és 2 vaníliás pudingport. Ezután 25 dkg porcukrot habosra keverünk 40 dkg margarinnal, és hozzáadunk 70 dkg gesztenyemasszát. Miután kihűlt a pudingos krém, összekeverjük vele. Az így kapott krém felét a csokis piskótalapra kenjük, majd ráhelyezzük a sárga piskótát. A maradék krém a sárga lapra kerül. Ezután 6 dl tejszínt felverünk 2 db habfixáló porral, 1 vaníliás cukorral, 1 kanálnyi porcukorral, és rásimítjuk a sütemény tetejére. Végül csokireszelékkel díszítjük.

Bakonyi Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.