Edzőtáboroznak az eraklinos gyerekek

facebook megosztás

Edzőtáboroznak az eraklinosok. Az óvodás csoport után most az általános iskolások vesznek sztenderd- és latintáncórákat az egyesület Ady utcai székhelyén.

Folyik az utánpótlásnevelés az Eraklin Táncklub Egyesületnél – ezen a héten a gyerekkorosztályú növendékek edzőtáboroznak az Ady utcai táncteremben. Pungor Dorka és Zieger Konrád szeptemberben csatlakozott az eraklinosok nagy családjához.  – A testvérem mondta először, hogy szeretne táncolni, és akkor arra gondoltam, hogy én is megpróbálom – árulta el Konrád. A gyerekek a közösség miatt is szeretnek ide járni. – Örülök, hogy sok lányt és fiút megismerhettem itt – tette hozzá Dorka.


Szorgalmasan gyakorolnak a gyerekek (Fotó: Gergely Szilárd)

Az Eraklin-tagok nyáron sem pihennek. A fellépések mellett a nyárnak ez az időszaka az edzőtáboroké. Az intenzív gyakorlás célja az, hogy a csoport ne essen ki a tanultakból. – A tánc, bizony, kemény sport, és folyamatosan meg kell dolgozni azért, hogy egy versenyen eredményeket érjünk el, vagy éppen a közönség tetszését elnyerjük. Hogy erre a gyerekeket ráhangoljuk, ezek a táborok és edzések nagyon-nagyon jók. Mire idősebbek lesznek, természetes lesz nekik, hogy edzeni, gyakorolni kell ahhoz, hogy minőségi produkciót tudjanak előadni – fogalmazott Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Ezek a gyerekek most még napközis táborban vesznek részt, de jövőre már ők is Marcaliban próbálnak majd, nagyobb társaikkal együtt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.