Szombaton fröccsnap lesz a Cserfői hegyháton, az Antal Pincénél
A négy éve indult, borkultúrát népszerűsítő kezdeményezés egyre sikeresebb, már gasztronómiai és zenei programok is társulnak a rendezvényhez. A szombaton délután két órakor kezdődő fröccsnap fő célja azonban továbbra is a kulturált borfogyasztás népszerűsítése.
– Eleve a borokat sem nagyon ismerik, sőt, azt is elég kevesen tudják, hogy a bort hogyan kell kóstolni. Ezt próbáljuk meg szélesebb körben terjeszteni, és hát a fröccsöket. Itt a Krúdy-fröccstől a házmesterig rengeteg fajta lesz, de végül is összeszedtünk mindent már négy éve arról, hogy milyen fröccsök léteznek. És eleve, hogy a fröccs honnan indult, honnan kapta a nevét, ki nevezte el, ezeket és az egyéb ilyen apróságokat nem baj ha tudják - mondta Nagy Lajos szervező.