Rangos elismerés

facebook megosztás

Rangos elismerést kapott a Kanizsai Dorottya Kórház két munkatársa. Boros Károlyné Kossuth Zsuzsanna-díjat, Filákné Gábor Erzsébet pedig miniszteri elismerő oklevelet vett át a magyar ápolók napja alkalmából rendezett központi ünnepségen a budapesti Duna Palotában.

A két díjazott aktív szerepet vállalt tavaly a Kossuth Zsuzsanna-emlékév kanizsai eseményeinek megszervezésében. Az első országos főápolónő tiszteletére sok más mellett emléksarkot avattak a kórházban, és fát ültettek az intézmény udvarán.

Boros Károlyné a magyar ápolók napján Kossuth Zsuzsanna-díjat kapott több évtizedes ápolói munkájáért és közösségi tevékenységéért. – Örülök neki, hogy azért valahol számon tartják és figyelemmel kísérik a tevékenységünket. Ez példaértékű lehet a többi ápolónak is, főleg a fiataloknak, hogy ne adják fel, és igenis fontos tenni a közösségért – fogalmazott Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület zalai elnöke.


Boros Károlyné és Filákné Gábor Erzsébet országos elismerést kapott (Fotó: Gergely Szilárd)

A szervezet ünnepségén a szintén kanizsai Filákné Gábor Erzsébet miniszteri elismerő oklevelet vett át. A szociális munkás napi feladatai mellett a Kanizsai Dorottya Kórház önkénteseinek tevékenységét is koordinálja. – Ez megerősített abban, hogy a munkánk fontos az embertársaink számára. Én továbbra is szeretném ezt csinálni. Szeretnék mások segítségére lenni, hogy megkönnyítsük a kórházban tartózkodást, illetve a hazamenetelt követő otthoni ápolás és ellátás megszervezését – mondta el Filákné Gábor Erzsébet szociális munkás.

A két szakembert a magyar ápolók napjának kanizsai rendezvényén is köszöntötték. Kossuth Lajos legkisebb húga, Zsuzsanna 1817. február 19-én született. Ennek emlékére négy éve ünneplik ezen a napon a hazai ápolókat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.