GasztroKanizsa: Panna menta muffin

facebook megosztás

Az ügyes kezű, 15 éves Piarista-gimnazista Bedő Panna nem első alkalommal vett részt a palini süteményfesztiválon. Két évvel ezelőtt a junior kategóriában I. helyezést ért el Oreo kekszes muffinjával, az idei mentás sütikölteményének pedig saját nevét kölcsönözte.



Bedő Panna rutinos sütifesztivál-résztvevő

Hozzávalók:

2 egész tojás, 12 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 16 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 1 teáskanál sütőpor.

Elkészítése:

A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet és a kakaóval, valamint sütőporral összekevert lisztet. A masszával háromnegyed részéig megtöltjük a papírral bélelt muffin sütőformákat, és 180 fokon 15-18 percig sütjük.

Ebből a mennyiségből 12 db muffint kapunk.

A krém hozzávalói:

Ízlés szerint 8-10 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone krémsajt, 10 dkg teavaj. Az ízesítéshez After Eight mentás csokoládé, vagy menta aroma. A krém színezéséhez zöld ételfestéket használunk.

Elkészítése:

A szobahőmérsékletű vajat először a porcukorral, majd a krémsajttal habosra keverjük, végül hozzáadjuk a csokoládédarabokat, a mentaaromát és a zöld ételszínezőt.

A kihűlt tészta tetejére habzsákkal rányomjuk a krémet, a tetejét csokilapocskákkal díszítjük.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.