Kanizsán már több helyre megérkezett a Mikulás

facebook megosztás

Ezen a hétvégén már több helyszínen is feltűnt a Mikulás. Volt, ahová ajándékokat vitt, máshol pedig a legkisebbekkel énekelt együtt.


 

A Kőrösi–Péterfy-iskola székhelyén szombaton délelőtt nagycsoportos óvodások járták végig az intézményt a Mikulás vezetésével. - Lássák, hogy az iskola nem olyan borzasztó hely, ezért úgy gondoltuk, hogy az első ismerkedésük játékos és vidám legyen. Elvarázsolhatók még, a Mikulás és a mese pont alkalmas arra, hogy ilyen környezetet biztosítsunk nekik – mondta Schwarcz Istvánné, a Kőrösi-iskola intézményvezető-helyettese.

A hétvégi kollégiumban, a szokásos szombati tanulás után, ugyan nem a Mikulás jelent meg, hanem a segédjei, de hoztak egy óriási zsákot, amelynek kincseiből a gyerekek bőséggel válogathattak. - Minden évben megtartjuk a Hétvégi Kollégiumban a télapó ünnepséget, hiszen azt gondoljuk, nagyon nagy szükség van erre a rendezvényre. Mert az, amikor a gyerekek ilyenkor örülnek a csomagnak, annak, hogy valamit kapnak, akkor az embernek a szívét melengeti. Úgy gondolom, érdemes ezt megcsinálni, és érdemes élni ezért – fogalmazott Váradi Istvánné, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagja.

A GE dolgozóihoz viszont a Mikulás toppant be. - Amit megszervezünk, arra nagyon sokan eljönnek. Most is 390 gyerek illetve csaknem 380 szülő is eljött a gyermekét elkísérve. De ugyanez érvényes a gyermeknapunkra is, hiszen ott általában 2000 fő szokott részt venni. Én úgy gondolom, ez a városnak is egy kiemelt eseménye, hiszen nagyon sokan dolgoznak nálunk még mindig – vélekedett Kupó Csaba, a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete elnöke.

Az „izzósok” Mikulás-ünnepségére a szakszervezet és a gyár hívta meg az ősz szakállút.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.