GasztroKanizsa: Svájci és párizsi saláta a karácsonyi asztalra

facebook megosztás

A karácsonyi készülődés jegyében telt a Pedagógus Nyugdíjas Klub legutóbbi összejövetele. Míg korábban hidegtálakat állítottak össze Rákhely Árpád nyugdíjas szakoktatóval közösen, ez alkalommal a salátakészítés fortélyait mutatta be a klubtagoknak a szakács. Két saláta receptjét a Kanizsa most közkinccsé teszi.



Domina Károlyné a svájci salátával

A svájci saláta hozzávalói (hat adaghoz):

1 db közepes kígyóuborka, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 kg fejes-káposzta, 1 teáskanál só, ecet, vagy citromlé, porcukor. A tartármártáshoz majonéz és tejföl, az ízesítéshez só, bors, cukor és fehérbor.

Elkészítése:

A hozzávalókat felszeleteljük, és belekeverjük a káposztagyaluval lereszelt, előre megsózott fejeskáposztát. Végül az egészet összekevertjük a tartármártással. A díszítéshez különféle zöldség, paprika, paradicsom, retek és zöldfűszer használható, kinek-kinek a fantáziája szerint.



Csizmadia Istvánné a párizsi salátával (Fotók: Bakonyi Erzsébet)

A párizsi saláta hozzávalói (12 adaghoz):

1 kg marhapárizsi, 1 db nagyobb fej vöröshagyma, 25 dkg csemegeuborka, 1 kisebb zeller, 5 db főtt tojás, 0,5 l tartármártás, só, fehérbors, kristály, vagy porcukor az ízesítéshez.

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra, a párizsit, az uborkát, a főtt tojást csíkokra vágjuk, a zellert finomra lereszeljük, végül hozzáadjuk a tartármártást. Az elkészült salátástálat díszíthetjük paprikával, paradicsommal, fűszernövényekkel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.