GasztroKanizsa: Óvári szelet kukoricás rizzsel
Szűcs Hajnalka egy fiatal anyuka, aki gyakran kényezteti a családját mindenféle finomsággal. Szeret sütni, főzni, és senki sem érti, hogy a kétéves ikerlányai mellett hogyan van minderre ideje. A hétvégén óvári szeletet készített a családjának, amelynek receptjét megosztotta a Kanizsával.
Hozzávalók:
8 szelet csirkemell, 1 db közepes vöröshagyma, 2-3 csipet bors, 8 szelet óvári sajt (lehet másfajta is), 8 szelet sonka felvágott, 230 gr konzerv gomba, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg ráma margarin, delikát ízlés szerint.
Elkészítése:
A csirkemelleket kiklopfoljuk és kevés delikáttal megszórjuk. Ezután a konzerv gombát lecsurgatjuk. A kockára vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a lecsurgatott gombát, ízlés szerint delikátot, sót, borsot, zúzott fokhagymát, és ezt mind összesütjük. Ha mindez megvan, a csirkemelleket forró margarinos serpenyőben hirtelen megsütjük. Amikor kész, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és belehelyezzük a csirkemelleket. Elosztva, a tetejére tesszük a gombás masszát, ráhelyezzük a sonka-, majd a sajtszeleteket, és előmelegített sütőben, 180 fokon rövid ideig összesütjük, míg a sajt szépen rá nem olvad.
Köretként kukoricás rizst készített hozzá Hajnalka, de lehet tálalni más körettel is.