GasztroKanizsa: Óvári szelet kukoricás rizzsel

facebook megosztás

Szűcs Hajnalka egy fiatal anyuka, aki gyakran kényezteti a családját mindenféle finomsággal. Szeret sütni, főzni, és senki sem érti, hogy a kétéves ikerlányai mellett hogyan van minderre ideje. A hétvégén óvári szeletet készített a családjának, amelynek receptjét megosztotta a Kanizsával.

Hozzávalók:

8 szelet csirkemell, 1 db közepes vöröshagyma,  2-3 csipet bors,  8 szelet óvári sajt (lehet másfajta is), 8 szelet sonka felvágott, 230 gr konzerv gomba,  3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg ráma margarin, delikát ízlés szerint.  

Elkészítése:

A csirkemelleket kiklopfoljuk és kevés  delikáttal megszórjuk. Ezután a konzerv gombát lecsurgatjuk. A kockára vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a lecsurgatott gombát, ízlés szerint delikátot, sót, borsot, zúzott fokhagymát, és ezt mind összesütjük. Ha mindez megvan, a csirkemelleket forró margarinos serpenyőben hirtelen megsütjük. Amikor kész, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és belehelyezzük a csirkemelleket. Elosztva, a tetejére tesszük a gombás masszát, ráhelyezzük a sonka-, majd a sajtszeleteket, és előmelegített sütőben, 180 fokon rövid ideig összesütjük, míg a sajt szépen rá nem olvad. 

Köretként kukoricás rizst készített hozzá Hajnalka, de lehet tálalni más körettel is.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.