A hatvanöt év felettieket ünnepelték Zalakaroson - frissítve!

facebook megosztás

Operettelőadás, iskolás gyerekek műsora, valamint közös vacsora várta a szépkorúakat Zalakaroson az idősek világnapja alkalmából vasárnap délután. Az eseményen a 80, 85 és 90 éves vendégeket oklevéllel és ajándékkal is köszöntötték.

Az idősek világnapját október elsején ünneplik, azonban ahogy Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros polgármestere fogalmazott: nemcsak napról, hanem hétről vagy időseknek szentelt hónapról szeretnénk beszélni. A vasárnapi eseményen a 65 év feletti helyieket várták, és mint azt a polgármester hangsúlyozta, ez az ott élők mintegy 30 százalékát érinti.

– Ez csak az egyik fele a történetnek, hiszen egy olyan elöregedő társadalomban élünk, ahol kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani arra, hogy akik elérték ezt a szép kort és végigdolgoztak egy életet, azok a megérdemelt, méltó időskort tudják tölteni a településünkön. Ennek azt gondolom egyébként, hogy nagyon szép gesztusa ez, egy szép hagyomány, hogy most ilyen ünnepélyes keretek között egy alkalommal vendégül látjuk őket – mondta el Czirákiné Pakulár Judit.

Az eseményen több száz időskorú vendéget fogadtak, ahol a helyi iskolások népművészeti műsora is szórakoztatta őket. Czirákiné Palulár Judit azt is elmondta, a kerek évfordulót ünneplőket külön is felköszöntötték.

– A mai nap az nagyon színesnek ígérkezik. A kezdetek kezdetén köszönteni fogjuk a megjelenteket. Mintegy 250 időskorúra számítunk, a visszajelzések alapján első körben ennyi ülőhelyet készítettünk elő. Közülük vannak hatan, akik idén kerek évfordulót ünnepelnek, úgyhogy a 80, 85 és 90 éveseket külön fogjuk köszönteni egy oklevéllel, illetve egy apró ajándékkal – árulta el a polgármester. 

Zalakaroson a későbbiekben is szeretnének nagy figyelmet fordítani az idősekre. Ennek kapcsán Czirákiné Pakulár Judit hozzátette, a következő években igyekeznek még több programot és szolgáltatást biztosítani számukra.

idősek világnapja

Operettelőadás, iskolás gyerekek műsora, valamint közös vacsora várta a szépkorúakat Zalakaroson az idősek világnapja alkalmából ma délután. Az eseményen a 80, 85 és 90 éves vendégeket oklevéllel és ajándékkal is köszöntötték.

Az idősek világnapját október elsején ünneplik, azonban ahogy Czirákiné Pakulár Judit, Zalakaros polgármestere fogalmazott: nemcsak napról, hanem hétről vagy időseknek szentelt hónapról szeretnénk beszélni. A ma délutáni eseményen a 65 év feletti helyieket várták, ahol a fellépők zenés és táncos műsorokkal szórakoztatták a résztvevőket, de egy közös vacsorára is vendégül látták a szépkorúakat. A polgármester azt is elmondta, a következő időszakban még több programmal és szolgáltatással igyekeznek készülni az időseknek.

T.Cs.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.