Országos döntőben bizonyítottak a kanizsai koktélok

facebook megosztás

Két országos verseny döntőjébe is bekerültek a kanizsai koktélok. A nedűk receptjeit Horváth Gergely Ádám és Becze Máté dolgozták ki. 

Két éve is bejutott egy, részben Horváth Gergely Ádám által készített ital, az egyik legismertebb whiskymárka által szervezett megmérettetés döntőjébe, így a vendéglátóhely csapata újra a nevezés mellett döntött. A fináléban két italt kellett elkészíteni, a sajátjukat barackos habbal ízesítették, amit kiegészítettek a mandula és a szerecsendió ízjegyeivel. A másik koktélnál leginkább a füstös és a fahéjas ízhatást szerették volna prezentálni. Horváth Gergely Ádám elmondta, a legjobb háromról ugyan egy hajszállal lemaradtak, de pozitív tapasztalatokkal térhettek haza a győri eseményről. 

- Csapaton belül is sokkal jobban össze tudtunk szokni, illetve a zsűri részéről is olyan véleményeket kaptunk, amelyek sokkal pozitívabbak a korábbi évekhez képest. Megismerhettünk olyan versenyzőtársakat, akikkel fel tudtuk venni azóta a kapcsolatot és folyamatosan tudjuk egymást fejleszteni – árulta el Horváth Gergely Ádám, az Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár üzletvezetője. 

koktél

Horváth Gergely Ádám május óta dolgozik közösen Becze Mátéval, akivel az egyik elismert szirupgyártónak a versenyére is beneveztek. Ezen a megmérettetésen egy koktélt készítettek el, amelynek a kialakításán hosszú időn keresztül gondolkodtak. 

- Egy rózsás koktélt készítettem, ami úgy nézett ki, hogy volt benne 4 cent gin, egy nagyon rózsás, nagyon frissítő, üde, enyhén fűszeres gin volt az alapja. Kapott egy kis licsilikőrt az extra gyümölcsösség érdekében, a juharszirup és a rózsaszirup volt az édes komponense az italnak. A savbázis az egy hagyományos, frissen facsart citromlé, kevésbé savas, mint egy limelé, tökéletesen passzolt az italhoz - mondta el Becze Máté, az Adam's Kávézó, Étel-, és Koktélbár bartendere. 

Horváth Gergely Ádám hozzátette, az ilyen versenyeken a zsűri nemcsak az italok ízét és a szervírozását, hanem az elkészítés körülményeit is pontozza. A koktélok megalkotói a terveik szerint a jövőben is részt vesznek megmérettetéseken, mivel az ilyen eseményeket a tapasztalatszerzésre is szeretnék felhasználni. 

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.