Több év kihagyás után éledt újjá a hagyomány Surdon

facebook megosztás

Szüreti mulatságra várták a surdiakat szombaton. A díszes traktorokkal való felvonulás után késő délutántól egy fergeteges szüreti bállal, étellel és itallal várták a falubelieket.

Ahogy a legtöbb hétvégi programot, a surdi szüreti felvonulást is veszélyeztette az esős időjárás, a szervezők örömére azonban délutánra kitisztult az ég. A korábbi években nem volt hasonló rendezvény a településen, idén azonban a Surd Községért Közalapítványnak köszönhetően ismét elindulhatott a régi hagyomány. 

surd

- Nagyon fontos, hogy az emberek kikapcsolódjanak. Itt a leglényegesebb dolog az, hogy összejönnek, barátkoznak, beszélgetnek, ez egy nagyon fontos dolog. Ezt az egészet tulajdonképpen a Surd Községért Közalapítvány kezdeményezte. Mi, Surd község, mint önkormányzat felkaroltuk az egészet és támogatjuk mi is, amiben tudjuk. Nagyon örülünk ennek, hiszen régen minden évben megemlékeztünk erről az alkalomról, megtartottuk ezt a napot, a Covid óta azonban elmaradt. Ezért örültünk, hogy újra felkarolta ezt az egészet az alapítvány - mondta el Kanász János, Surd polgármestere. 

A közelmúltban létrejött alapítvány célkitűzése, hogy minél több, különféle programmal szolgáljon a falu minden korosztályának.


- Ez az első alkalom, amit mi szervezünk, ez korábban egy nagyon jól sikerült program szokott lenni és úgy gondolom, hogy az eső most egy picit az emberek kedvét szegte, nincsenek annyian, amennyien szoktak lenni, de öt órától a kultúrházban egy színes, táncos, versmondós, zenés műsorral, produkcióval várjuk az érdeklődőket és szeretnénk egy kicsit felpezsdíteni a faluban a közösségi életet - árulta el Iglói Ivett, a Surd Községért Közalapítvány titkára. 

A Surd Községért Közalapítványnak számos ötlete van a jövőre nézve. Legközelebb tökfaragásra várják majd a falubelieket a Halloweenhez kapcsolódóan. 

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.