Kismamák és a leendő apukák számára indult előadás-sorozat a kórházban

facebook megosztás

Leendő édesanyáknak és édesapáknak szóló előadás-sorozat indult szerdán a Nagykanizsai Kanizsa Dorottya Kórházban. A Kismama Klub első napján a várandósság hónapjaiban tapasztalható testi változásokról és az apás szülésről hallhattak az érdeklődők.

A tavaszi sikeres sorozat után idén másodszor is elindította a programot a kanizsai kórház, ahol ezúttal Horváth Jennifer, a szülészeti és nőgyógyászati osztály rezidense a terhesség kilenc hónapjáról beszélt az érdeklődőknek. Mint mondta, nem csupán szép dolgok történnek ebben az időszakban, azonban az előadás mégis a „Csodálatos 9 hónap” címet kapta.

  • Tulajdonképpen azért csodálatos, mert csak egy nő tud két szívvel élni és négy tüdővel lélegezni, úgyhogy ez már magában is csodálatos, illetve az, hogy kettő apróka sejtből megszületik kilenc hónap múlva egy csodálatos élet – árulta el Horváth Jennifer, a Nagykanizsai Kanizsa Dorottya Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálynak rezidense. 

kórház

Az előadás során Horváth Jennifer a kismamák szervezetének változásán túl a méhben lezajló folyamatokra is kitért. Kiemelte, fontos, hogy a leendő édesanyák lelkileg és testileg is felkészüljenek.

  • Megpróbáljuk a kismamákat bevezetni, hogy milyen testi változások fognak bekövetkezni, és erre próbáljuk egy kicsit felkészíteni őket, mi vár rájuk a tanácsadáson, a szülőszobán, valamint Mike Kriszta kolléganőm, aki szintén itt dolgozik nálunk szülésznőként, ő pedig az apás szülésről fog ma egy kis bevezetőt tartani – mondta el Horváth Jennifer.

A későbbiekben még számos előadás várja az érdeklődőket. A következő alkalommal az egészséges táplálkozásról hallhatnak, de szó lesz a terhesség alatt szedhető gyógyszerekről, valamint pszichológus is beszél majd a szülői szerepekről.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.