A szüreti felvonulás Zalakaroson sem maradt el, a hangulatról hagyományőrzők gondoskodtak

facebook megosztás

Zalakaros utcáit is szüreti hangulat lengte át szombaton. A felvonulás és a hagyományőrző műsor a 14-ei hétvégére lett betervezve, de az időjárás miatt akkor a szervezők elnapolták a programot, így most igazi őszi időben mulathattak a vendégek és a helyiek. 

Csakúgy, mint a nagykanizsai Palinban, a fürdővárosban is szombat délután gyülekeztek a lovaskocsik, a szekerek és a platós mezőgazdasági gépjárművek, hogy a település utcáit végigjárva invitálják az embereket a közös szüreti ünneplésre. A több évtizedes hagyománnyal bíró rendezvénnyel nem csupán a turistáknak igyekeznek kedvezni a szervezők.

  • Van rá igény. Ez abból is látszik, hogy az óvodások körében is minden évben 20-25 gyerek próbálja a hagyományőrzést átvenni, Novákné Marika néni tanítja őket. A gyerekcsoportjaiknál van a Gyöngyvirág és a Rügyecske csoport, ott is 30 gyerek táncol és van a felnőtt csoportunk is, a Bottal-fogó Tánccsoport. Tehát azt lehet mondani, gyerekkortól egészen a felnőttkorig próbáljuk átnyújtani a néphagyományokat és a hagyományőrzést – mondta el Sinkovics Norbert, a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár intézményigazgatója. 

A szüreti felvonulók útvonala minden esztendőben ugyanaz, a régi templom melletti téren pedig a környékbelieket mindig megkínálják és szórakoztatják a táncosok.

A felvonulás a Karos Korzón ért véget, ahol a fürdőváros összes hagyományőrző csoportja fellépett, megidézve a szüreti mulatság igazi hangulatát.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.