Közös torna, zene és aszfaltrajzverseny – Autómentes Napot tartottak Kanizsán

facebook megosztás

A környezettudatosság jegyében tartottak Autómentes Napot ma az Erzsébet téren. A délelőtt során közös torna, rajzverseny és KRESZ-oktatás is várta az érdeklődőket, míg a késő délutáni órákban kerékpáros felvonulással zárták az eseményt.

1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják az autómentes napot, amit Kanizsán ma délelőtt bonyolítottak le az Európai Mobilitási Hét részeként.

Gyerekek és felnőttek közös tornájával kezdődött a nap, majd egy zenés programra invitálták a legkisebbeket, miközben az iskolások már javában készítették aszfaltrajzaikat a környezettudatosság jegyében.

– Négy osztállyal érkeztünk le, alsósokat érintett ez a program. Két negyedik osztály, második és harmadik osztályosokkal érkeztünk ide a rendezvényre. Hoztunk gyerekeket, csapatokat alakítottunk az aszfaltrajzolásra, mert imádnak a mi gyerekeink rajzolni, nagyon szeretik ezt a művészi vonalat – mondta el Balogh Adrienn, a Péterfy Sándor Általános Iskola pedagógusa. 


A hagyományos aszfaltrajzok mellett a gyerekek kreatív alkotásokkal is készültek, a Kőrösi-iskola diákjai egy előre megtervezett képpel indultak a versenyen.

– Mivel csak egy csapatunk fért be a rajzpályázatba, ezért mi úgy gondoltuk, hogy az egész osztály valamilyen formában jó lenne, ha részt vehetne, ezért minden gyerek készített külön egy kis falevelet, a falevélre pedig rárajzolták az autómentes nappal kapcsolatos környezetvédelmi kis képecskéiket. Ahhoz, hogy a szél ne fújja el, egy kis kavicsra még állatkákat rajzoltak – fogalmazott Cserháti Zsuzsa, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusa. 

Nem csupán a zenés program és a rajzolás keltette fel a gyerekek figyelmét. A délelőtt folyamán rolleres KRESZ-suli is várta a kicsiket a város főterén.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.