Nagykanizsa visszakapcsolódik az atlétika vérkeringésébe

facebook megosztás

Újraindul az atlétikai élet Nagykanizsán. A sportág kanizsai felélesztéséről csütörtök délután tartott tájékoztatót Varga Nikolett atlétikaedző és Lengyák György mesteredző a Mindenki Sportpályáján.

A két tréner eredetileg egy szabadtéri tájékoztatót szeretett volna tartani a diákoknak és szülőknek, ám az esős időjárás miatt végül a sportpálya épülete lett a helyszín. Az eseményen többtucatnyian vettek részt. Lengyák György több évtizede dolgozik az atlétikasportban, korábban tizenöt évig edzősködött Nagykanizsán is. Az elismert mesteredző célja, hogy szülővárosában újraélessze az atlétikát és a legjobb körülményeket biztosítsa a dél-zalai gyerekeknek, akik hódolnának a sportok királynőjének.

- Hét és fél évig a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-vezetője voltam. A legelső feladatomnak azt tekintettem, hogy a szövetségek közül először egy belső gyógytornászt alkalmaztunk, ugyanis a válogatottságig eljutó gyerekek között is annyi deformitás volt, amiket ki kell küszöbölni ahhoz, hogy tovább tudjunk fejlődni. Amelyik szülő igazán akar tenni a gyerekekért, az természetesen a mozgást sem hagyhatja el és odafigyel arra. Az atlétika a sakknak nem biztos, de minden sportnak alapja – mondta el Lengyák György atlétikai mesteredző.

atlétika

Lengyák Györgyöt egykori tanítványa, Varga Nikolett segíti az edzések lebonyolításában. A kanizsaiak Zalaegerszegi Atlétikai Club kihelyezett csoportjaként kezdik meg a munkát.

- Már a jövő hét folyamán szeretnénk elindítani az edzéseket, heti két edzésről lenne szó, hétfőn és szerdán vagy kedden és csütörtökön, ez még a mai megbeszélésen lesz konkretizálva. Ötórai kezdettel szeretnénk elindítani. Azt, hogy milyen versenyszámokról beszélnénk, az majd a későbbiekben konkretizálódik – árulta el Varga Nikolett atlétikaedző.

A tájékoztatón résztvevő diákok közül többen is szerepeltek már valamilyen helyi vagy regionális atlétikaversenyen.

- Volt az általános iskolában, hogy a testneveléstanárom elküldött párszor futóversenyekre és ott szerettem meg a futást és az atlétikát - fogalmazott Tulok-Kiss Panna.

Lengyák György kiemelte, ha a sportág a városban sikeres lesz, akkor tervük szerint néhány éven belül már Kanizsa Atlétikai Clubként indulnának a versenyeken a fiatal sportolók. Az atléták első edzését szeptember 17-én tartják a Mindenki Sportpályáján.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.