Egykori és jelenlegi kanizsai játékosokkal rajtol a sakkolimpia

facebook megosztás

A Tuxera-Aquaprofit NSK mintegy hatvan egykori vagy jelenlegi sportolója vesz részt a jövő héten kezdődő budapesti sakkolimpián. A sportág legnagyobb eseményét 1926 után rendezik meg ismét hazánkban.  

A hölgyeknél mintegy 180, az open kategóriában, amelyben szerepelhetnek férfiak és nők is, pedig több mint 190 csapat indul a budapesti megmérettetésen. A nevesebb válogatottak közül szinte mindegyikben lesz legalább egy kanizsai kötődésű játékos vagy edző. A magyar férfi gárdában a tuxerások közül Gledura Benjámin számít a legnagyobb névnek, de az ukrán csapatban is ott lesz Pavel Eljanov és Andrej Volokitin is. Nádasi Tamás a dél-zalai csapat elnöke úgy véli, a hazai csapat képes lehet bravúrokra.

- Nem számíthatunk olyan szereplésre, hogy mondjuk megnyerünk egy sakkolimpiát, mint ahogy azt megtettük már párszor korábban, mi magyarok kétszeres női olimpiai bajnokok vagyunk és háromszoros férfi, úgy, hogy nem hivatalos olimpiákat is nyertünk kettőt. Nagyon komoly sikereink vannak, de én azt gondolom, hogy azért egy dobogó, hogyha jó sorsolás jön össze, akkor az valamelyik csapatunknál még meg is történhet - mondta el Nádasi Tamás, a Tuxera-Aquaprofit NSK elnöke.

sakk

A szabályok értelmében a rendező ország három-három csapatot nevezhet az idei sakkolimpián. A nemzetközi mester, Demeter Dorina a második számú magyar együttesben kap szerepet. A városi bajnokság kétszeres címvédője és az év kanizsai sportolónője stábunknak úgy fogalmazott, az olimpiai szerepléssel gyermekkori álma valósul meg és a hazai környezet plusz motivációt ad neki. Demeter ezen a héten már Budapesten edzett a csapattársaival. Ő szintén jó szereplésben reménykedik.

- Harmincegyedik kiemeltek vagyunk és mi azt tűztük ki célul, hogy a TOP20 az hatalmas dolog lenne mindannyiunknak, szóval annak mindenki örülne. Lehetne optimistább is a cél, mondjuk a TOP10, de én szeretek realista maradni – árulta el Demeter Dorina, a Tuxera-Aquaprofit NSK sakkozója. 

A 45. Sakkolimpia szeptember 10-én kezdődik és 23-án érnek véget a küzdelmek. A mérkőzéseket a budapesti BOK Csarnokban bonyolítják le.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.