Összesen tizenkét darab szerepel a kanizsai színházi évadban

facebook megosztás

Változatos programokkal várja a színházkedvelő nagykanizsaiakat a 2023/24-es idényben is a Kanizsai Kulturális Központ. A nézők kortárs drámát, musicalt és egy sikerfilm színpadi adaptációját is láthatják majd a HSMK színpadán.

A koronavírus-járvány utáni időszakban egy bérlettel három előadás megtekintésére volt lehetősége a nagykanizsaiaknak, azonban ezt a szervezők most eggyel felemelték valamennyi bérlettípusnál. A korábbi bérletek megújítására október 7-e és 9-e között lesz lehetősége a kulturális intézmény látogatóinak, míg az új bérleteket 10-én és 11-én lehet majd megvásárolni. Az elmúlt évben szinte minden műre megtelt a Hevesi Sándor Művelődési Központ nézőtere.  

- Az elmúlt színházi évadban az volt a tapasztalat, hogy a 474 ülőhelyből több mint 350-et el tudtunk adni bérletben, a többi jegyek pedig szinte azonnal, „lábon” elkeltek. Mi erre készülünk ebben a színházi évadban is – árulta el Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója. 

hsmk

Kovácsné Mikola Mária hangsúlyozta, az elmúlt években több színházzal és produkciós irodával is jó kapcsolatot alakítottak ki, így a többség örömmel hozza el bemutatni Kanizsára valamelyik darabját. Az előző évadhoz hasonlóan ezúttal is láthatja a publikum a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeit, de a Loupe Színházi Társulás tagjai is visszatérnek egy kortárs drámával. Az intézmény művelődésszervezői igyekeztek minél több műfajt beválasztani a repertoárba.

- A Hevesi bérletünk az a klasszikus színházbérletünk, amibe elfér egy-egy színmű vagy urambocsá tragédia vagy dráma is, hiszen ezek is a klasszikus színházi repertoárhoz hozzátartoznak. A Bródy és a Rátkai-bérlet közönsége egy picit inkább a könnyedebb, zenésebb műfajok iránt elkötelezett. Kategorikusan nem merném azt állítani, hogy oda nem lehetne becsempészni egy érdekes, jó szereplőgárdát felvonultató színművet - fogalmazott Kovácsné Mikola Mária.

A színházi évad várhatóan az ősz második felében veszi kezdetét és 2025. májusában zárul.  A színházlátogatók a bérletek megváltását követő hónapokban olyan művészeket láthatnak Nagykanizsán szerepelni, mint Kern András, Epres Attila vagy Molnár Áron.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.