Táska a hátra, könyvek a padba – megkezdődött a 2024/25-ös tanév

facebook megosztás

520 diák kezdte meg a 2024/25-ös tanévet a Heves Sándor Általános Iskolában. Az intézmény a megnyitót vasárnap este tartotta.

A tanév kezdetét mindig hosszas szakmai felkészülés előzi meg a pedagógusok részéről – árulta el Szabó Erzsébet intézményvezető. Emellett az iskolaépület is átesett kisebb felújításokon, hogy minél komfortosabb környezetben várhassák a diákokat. A korábbi évekhez hasonlóan, a beiskolázással nem volt probléma, idén 67 elsős diákkal büszkélkedhetnek.

hevesi

- Mi háromsoros iskola vagyunk, ezt sikerült ebben az évben is tartani. Ez azt jelenti, hogy évfolyamonként három osztályunk van, a, b és c osztályok. Nyilván megvan a központi elvárás, a nemzeti alaptanterv, erre épül a mi helyi tantervünk, ennek meg kell felelnünk és a követelményeket nekünk is teljesítenünk kell, illetve a gyerekekkel ezt el kell érnünk. Nyilván tervezünk szabadidős programokat, játékos programokat, csomó színházlátogatást – mondta el Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola intézményvezetője. 

A tanulás mellett tehát kiemelten fontosnak tartják az intézményben a befogadó, nyugodt és boldog légkört, hiszen ez nem csak a gyerekek, de a tanárok munkáját is megkönnyíti.

- Nagyon fontosnak tartom és tartjuk a tantestületben, hogy jó munkalégkör legyen. Ez vonatkozik a tantestületre, a technikai dolgozókra és a gyerekekre is, mert ha jól érzik magukat az adott helyen, akkor jobban megy a tanulás, és szívesebben vannak itt, meg a munka is jobban megy, és az eredményeket is ez hozza. Folyamatosan mindig arra törekszünk, hogy olyan szabadidős programokkal is készüljünk, amikor a tanuláson kívül közösséget is építünk, mert az nagyon fontos még egy ilyen nagy iskolában is. Sok kis közösségből alakul ki a nagy - árulta el Szabó Erzsébet. 

Ahogy a korábbi években, az iskolában idén is elszántak a különféle tanulmányi- és sportversenyeken való részvétellel, és a jó eredmények elérésével kapcsolatban. A tehetséggondozás mellett pedig a tanulási nehézségekkel rendelkező diákoknak is megfelelő lehetőséget biztosítanak a felzárkóztatásra. 

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.