Másodosztályú rivális érkezhet a labdarúgó kupában

facebook megosztás

Sorsoltak a labdarúgó Mol Magyar Kupa "főtáblás" harmadik fordulójára, melyben természetesen érdekelt lehetett az FC Nagykanizsa NB III-as legénysége is. A Gabala Krisztián vezette dél-zalaiak a legutóbbi hétvégén, az MK második körében egyik "csoport-társa", vagyis az NB III-as Pécsi EAC ellen jutott tovább 2-1-es sikerével, mindezt a piros-kékek Pécsett könyvelhették el.

A hétfőn kora este megtartott labdarúgó kupasorsolás a kanizsaiakat - szeptember közepére - egy másodosztályú riválissal, az FC Ajkával hozta össze, a meccset gyakorlatilag biztosan az Olajbányász-stadionban rendezhetik meg. Az FC Nagykanizsának egyébként lehet egy kimondottan kellemes emléke is jelenlegi kupa-riválisáról. 2019 márciusát írtuk, amikor az öles léptekkel az NB II felé haladó ajkaiakat fogadták Kovács Györgyék, s a szintén nem rossz játékosállományú FCN a szezonban addig még veretlen FC Ajkát le is győzte 1-0-ra az NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés keretében (két fotónkon az akkori találkozó alkalmának kezdő, valamint záró pillanatai láthatóak).

Az Ajka akkor az idény végén fel is került az NB II-be, s az ottani koncepciót jelzi, hogy azóta is a hazai második ligában szerepelhet. Ehhez persze tegyük hozzá, hogy az évekkel ezelőtti NB III-as szereplés is mondhatni "kisiklás", bár három esztendős, lehetett részükről, mivel előtte is stabilan a másodosztályban szerepelhetett az a klub, mely azt megelőzően akkor, s azóta is időnként komoly játékerőt képviselő riválisokat tudott felülmúlni a Merkantil Bank Ligában.

P.L.

(Fotók: Polgár László)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.