Étel-ital és jó programok várták szombaton a sormásiakat

facebook megosztás

Falunapra várták szombat délután a sormásiakat. A település rendezvényének idén kedvezett az időjárás, számos jelenlegi és elszármazott lakos látogatott ki a focipályán tartott programra. Az eseményen a kulturális és gyermekműsorok mellett, a gasztronómia szerelmeseinek is kedveztek a főzőversenyre készült különlegességekkel.

A tavalyi rendezvényt sajnos a rossz időjárás miatt nem sikerült az eredeti tervek szerint megvalósítania az önkormányzatnak, idén azonban nem is kívánhattak volna szebb időt. Ez meglátszott az érdeklődők számán is, fiatalok és idősek egyaránt kíváncsiak voltak az eseményre. Ahogy a korábbi években, a legnépszerűbb programnak idén is a főzőverseny számított.

- Idén 10 csapat mérette meg magát, a győztes egy marhapörkölt volt vargányával és vörösborral, valamint zöldfűszeres sós fánkkal. Ezen kívül természetesen megy a hordóvonat, ugrálóvár a gyerekeknek, volt gyereknapi program is a fellépők között, illetve a falunap történetének megfelelően hagyományőrző népdalcsoportok, néptáncegyüttesek vettek részt a mai napon – mondta el Neubauer Tibor, Sormás polgármestere. 

sormás

A főzőcsapatok mellett egy önkormányzati csoport is kivette a részét a sütés-főzésből. Az előző években az asszonyok lángossal vendégelték meg a falubelieket, idén azonban egy újdonsággal, a túrófánkkal rukkoltak elő.

- Tulajdonképpen ez csak egy ötlet volt, ugyanis nagyon hamar készen van, ugye nem kell várni a kelesztésre és hasonlók, hanem csak megkeverjük, utána olajban kisütjük. De nem hagyomány – árulta el Ivanovics Rita.

Stábunk ottjártakor éppen a Stobos Tamburazenekar szórakoztatta a közönséget, majd várt még rájuk Postás Józsi előadása, végezetül pedig egy hajnalig tartó utcabállal zárták a mulatságot.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.