Akár városias, akár sportosabb nyaralásra vágyunk, a Balaton partján mindent megtalálhatunk

facebook megosztás

Keszthely mellett az északi part számos kisebb települése is népszerűnek számít idén a magyar és a külföldi turisták körében. A látogatókat a fürdőzési lehetőség mellett, a minőségi szolgáltatások vonzzák leginkább. 

Az idei szezon eddig különösen jól alakul a Balaton-parti településeknek, hiszen a hetek óta tartó kánikula sokakat csalogatott a vízparthoz. A keszthelyi strandok jelenleg kapacitásuk határán működnek. Az üdülővárosba azonban nem csak a magyar tenger miatt érkeznek a turisták, hiszen mint azt Manninger Jenő, a település polgármestere elmondta, Keszthely kiemelkedik a környékbeli települések közül azzal, hogy nem csupán nyáron kínál programokat, hanem egész évben élettel teli.

balcsi

- A turisztikai adatok szerint az elmúlt két évben nagyot léptünk előre, visszakerült Keszthely a TOP 10-be úgymond, tehát a 10 legkeresettebb turisztikai célpont közé bekerültünk Magyarországot illetően. Ez nagyon fontos, hiszen mondhatni visszakerültünk arra a helyre, amit megérdemlünk, hiszen a gyógyfürdők és Budapest után már Keszthely is ott sorakozik és ez fontos, hiszen ez volt a célunk – mondta el Manninger Jenő, Keszthely polgármestere. 

A sportosabb, természet- és vízközelibb időeltöltésre vágyóknak lehet jó választás Vonyarcvashegy és az ottani Lido Strand. Stábunk csütörtök délelőtt járt a településen, de már ekkor is kígyózó sorok álltak a strandbejáratnál. Hiába magasabbak az árak, mint például egy horvátországi strandon, a szolgáltatások nyújtotta kényelem és biztonság Pali Róbert polgármester szerint fontos a vendégeknek.

- A strandon az egyik legfőbb szolgáltatás, amire nagyon büszkék vagyunk, az a baba-mama szobánk, ahol akár több ezer látogató között, egy intim környezetben tud a kismama a gyermekével együtt lenni. Van melegvizes zuhanyzónk, kinti és benti is. Több játszóterünk van, illetve rengeteg a sportolási lehetőség, a vízisítől a wakeboardig, a szörfoktatástól kezdve, három strandröplabda, illetve kézilabdapályánk van – árulta el Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

A strand családbarát, számos gyermekeknek szóló játékkal és programmal. Népszerűsége idén sem csökkent, sőt, rendszeres visszajáró vendégeik vannak akár Sopronból, Szombathelyről vagy éppen a szomszédos országokból. Farkas Gergely és családja Győrből érkezett nyaralni Vonyarcra.

- Nagyon szeretünk itt lenni, egyrészt csodálatos a környezet, másrészt alapból szeretjük a Balatont, harmadrészt pedig a 4 és 2 éves kislányaim imádják ezt a strandot. Nagyon szépen ki van alakítva, és tényleg látszik, hogy gondozzák nap mint nap. Úgyhogy én azt gondolom, hogy ez egy kiváló példa az összes balatoni strandnak, hogy hogyan kell egy gyönyörű, magyar létesítményt gondozni úgy, hogy aztán visszajáró vendégeket fogadhassanak – tudtuk meg Farkas Gergelytől. 

A nyár szinte fele még hátravan és a meteorológusok továbbra is 30 fok feletti időjárást jósolnak, ami biztosíthatja a balatoni turizmus mértékének állandóságát.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.