Verpecz István a Kanizsa mezében – Hat új érkezőt jelentett be a klub

facebook megosztás

Bejelentette nyári érkezőit az FC Nagykanizsa. A harmadosztályban szereplő klubnál jelentős változások történtek az elmúlt hetekben. Mint arról már írtunk, a kispadon Gombos Zsoltot Gabala Krisztián váltotta. Ami a játékosokat illeti, kilencen távoztak és hatan érkeztek eddig a piros-kékekhez.

A Bonyhád-Majostól igazolt Kanizsára a 2006-os születésű Vukk Zsombor. A fiatalság mellett rutin is érkezett a csapathoz, hiszen a piros-kékeket választotta Verpecz István. A kapus korábban az NB I-ben is bizonyított a Diósgyőr, a Debrecen és a Paks színeiben, a hajdúságiakkal több bajnokságot és Magyar Kupát is nyert. A hálóőr a kapusedzői munkába is besegít a jövőben.

– Az a célom természetesen, hogy játsszak. Nyugodtan mondhatom, hogy 37 évesen még azért érzek ennyit magamban, s a sérülések is elkerülték a pályafutásomat. De miután több mint 20 éve vagyok ebben a szakmában, s nem csak részt vettem az edzéseken, hanem figyeltem is. S miután rengeteg válogatott és külföldi kapussal dolgoztam együtt, ezért van tapasztalatom, van rálátásom a dolgokra. S a kollégáimnak is át tudom adni ezt – mondta el Verpecz István, az FC Nagykanizsa játékosa. 

foci

Az érkezők odalán van még a szintén kapus, Mészáros Dávid. Visszatért Kaposvárról a korábbi kedvenc, Ekker Milán és a támadó szekciót erősíti majd a komoly NB II-es múlttal bíró Gránicz Patrik. Szintén játszott a másodosztályban Török László, aki ráadásul dolgozott is már együtt Gabala Krisztiánnal.

– Úgy érzem, hogy még a szakmai dolgok előtt lehet említeni azt, hogy a társaság jó legyen és egyben legyen. Ez szerintem itt adott. Szakmailag is minden rendben van Kanizsán. A felkészülés kemény, de csináljuk. A pályán mindenki odateszi magát, még ha nehéz is ilyen melegben, s akkor is, ha kicsit szenvedünk a pályán kívül. De ha elkezdődik az edzés, mérkőzés, akkor beletesszük a melót. Bízom benne, hogy jó szezon elé nézünk – árulta el Török László, az FC Nagykanizsa játékosa. 

Hosszú a lista a távozók oldalára tekintve, hiszen nem tagja már a csapatnak: Kálovits Henrik, Szilágyi Adrián, Major Ernő, Hajnal Gergely, Sági Marcell, Haála Kada, Pintér Dániel, Zsemlye Balázs, valamint Varga Dominik. Utóbbi játékost az NB II-be feljutó Tatabánya igazolta le. Mindezek után Lánczos Attila, a klub ügyvezetője kiemelte: várhatóak még változások a keretben, de azt szeretné, hogy vasárnapig 95 százalékban kialakuljon a végleges összeállítás. 

foci

– Több távozó volt, mint igazolás, így jelen pillanatban még nyitva van a keret. De a hétvégén már közelíteni fogjuk, remélhetőleg, a 95 százalékos készültséget. Nyilván igyekeztünk olyan nagyszerű játékosokat, sportembereket igazolni, s ezt el is mondták a fiúk, akik nem csak a pályán, de a pályán kívül is egy kohézió részesei tudjanak lenni. S így nem is lesz gond a beilleszkedéssel. Néhány edzésen részt vettem, eszméletlen mennyiségű munkát végeztek el – fogalmazott Lánczos Attila, az FC Nagykanizsa ügyvezetője. 

A felkészülés szerdán kora este a Hévíz elleni edzőmérkőzéssel folytatódott. A megyei ezüstérmes ellen 5-0-ra nyertek a piros-kékek. A gólokból kettőt vállalt a legutóbbi házi gólkirály Lőrincz Bence, de betalált János Norbert is, valamint két próbajátékos. A szezont jövő vasárnap rögtön rangadóval kezdi Gabala Krisztián csapata, hiszen az NB II-ből kieső Siófokhoz látogatnak a dél-zalaiak.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.