Jubilált a Futóklub népszerű programja

facebook megosztás

Századszor szervezett nyári Csó-tó kört a Kanizsai Futóklub. A szerdai jubileumon az 5 kilométeres távot ezúttal is többtucatnyi sportoló teljesítette közösen.

A szervezőkben 2017-ben fogalmazódott meg a tó körüli futás gondolata. Léhart Zoltánék célja az volt, hogy az iskolai szünidő alatt programot biztosítsanak a sportolni vágyó fiataloknak, azonban a Csó-tó kör hamar a város egyik legnagyobb tömegsporteseményévé nőtte ki magát. A jubileumi körre is számos futó érkezett, több generációból, akadt olyan is, aki a házi kedvencével teljesítette a távot.

fut

- Az azért látszik, hogy a jubileumira azért többen jönnek. Azért megmondom őszintén, hogy a fénykorban, a második-harmadik év környékén volt, hogy 60-70-80-an is voltunk egy-egy Csó-tó körön. Idővel azért ez lecseng, de nekünk az a legnagyobb öröm, hogy fogalommá vált ez a nyári Csó-tó kör és szerdánként 6 órától mindenki itt van, aki futni szeretne – árulta el Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke. 

Számos résztvevő a kezdetektől teljesíti a Csó-tó köröket. Pacsa Zoltán eddig mintegy 60 alkalommal futotta végig társaival a nyári időszakban az 5 kilométeres távot. Szerinte a társaság miatt jók ezek az események, ám a versengés azért ilyenkor is megvan a futókban.  

fut

- Érdekes dolog ez, mert az ember minden héten szerdán tudta azt, hogy Csó-tó kör és akkor készült rá. A társaság, a Futóklub miatt ez egy rutin volt az évek alatt – mondta el Pacsa Zoltán. 

A nyári Csó-tó körök idei sorozata az iskolaszünet utolsó szerdai napján zárul. A Kanizsai Futóklub tagjai azonban elmondták, többségük az őszi és a téli időszakban is rendszeresen kijár futni a tó körüli területre.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.