Nótaszótól volt hangos Pat

facebook megosztás

„Hegedülnek, szépen muzsikálnak” címmel rendeztek nótaestet vasárnap a pati faluház udvarában. A vidám zenés rendezvényen Kalina Enikő és Dócs Péter nótaénekesek, valamint Puka Károly és cigányzenekara szórakoztatta a népes közönséget.

A csaknem kétórás nótaestet a fellépők négy blokkra osztották, ahogy haladtak előre az idővel, úgy következtek az egyre vidámabb, lendületesebb nóták a színpadon. Dócs Péterrel édesanyja szerettette meg a műfajt, amely szerinte komoly üzenetet hordoz magában, mivel az embereknek a mai napig értékeket közvetít. 

- Ha megtanulják a nótákat és éneklik, azzal a saját érzéseiket, a bánatot az örömöt, a szeretetet és minden érzést ki tudnak fejezni. Nagyon-nagyon fontos az életünkben és tudjuk, hogy a magyar nóta az egy hungarikumfajta, tehát ezt művelni kell, főként, ha az ember cigányzenekarral, cimbalommal csinálja. Egyszerre több hungarikum vonul fel egy színpadon – fogalmazott Dócs Péter nótaénekes. 

pat

A koncert végén, a duettek között olyan klasszikusok csendültek fel, mint az „Édesanyám, kedves anyám” vagy a „Vékony deszka, kerítés”. A művészek szinte minden héten fellépnek és a dalokkal igyekeznek több korosztályt is megszólítani.

- Olyan rendezvényeket próbálunk mi is szervezni, illetve azt javasoljuk a vezetőknek, hogyha tehetik, akkor olyan hangulata legyen, amit a fiatalok is szívesen vesznek és eljönnek egy ilyen rendezvényre. Ha eljönnek, jól érzik magukat, az biztos, mert mindenki talál a kedvére való, olyan ismert nótát, csárdást, amit otthon hallott a rádióban, televízióban – tudtuk meg Kalina Enikő nótaénekestől. 

Dócs Pétert és Kalina Enikőt Puka Károly és cigányzenekara kísérte a koncerten. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett művész elmondta, zenésztársaival kamaszkoruk óta ismeri egymást és évtizedes jó szakmai kapcsolatot és barátságot ápolnak, ezért is tudnak könnyedén együtt dolgozni.

pat

- Nem mindennapos a találkozásunk zenekarilag, de amikor összejövünk, akkor megértjük egymást. Olyan mintha egy család lenne, zeneileg is. Tudjuk egymás gondolatait és azt lehet mondani, hogy régóta tartjuk a kapcsolatot így – fogalmazott Puka Károly prímás. 

A nótaestre megtelt a faluház udvarán felállított színpad előtti terület, így mintegy százan vigadhattak az ismerős dallamokra. A koncertről bővebb összeállítást láthatnak egy későbbi magazinműsorunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.