Kurucz Levente remek eredményt ért el a szegedi világkupán

facebook megosztás

A negyedik helyen végzett a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub sportolója Kurucz Levente az MTK-s Opavszky Márkkal a szegedi világkupaversenyen a kajakpárosok 500 méteres döntőjében. A dél-zalai kajakos négyesben néhány századdal maradt le a finalista helyezésről. 

A legutóbbi válogatón elért sikerei miatt két számban indulhatott a szegedi eseményen Kurucz Levente, aki K2 500 méteren és K4 500 méteren vívta ki az indulási jogot. A fiatal kanizsai kajakos párosban azzal az Opavszky Márkkal indult, akivel tavaly magyar bajnokságot nyert. A duó az előfutamában és az elődöntőben is megnyerte a saját futamát, így jó eséllyel várhatta a döntőt. 

A fináléban Kuruczék jól kapták el a rajtot és féltávnál a harmadik helyen haladtak, végig csatázva az érmekért. A hajrában egy spanyol kettős megelőzte őket, így negyedikként zárták a világkupát. Az aranyérmet az ausztrál Van der Westhuyzen-Green duó érdemelte ki. A negyedik helyezés értékét növeli, hogy a másik magyar páros az olimpiai bajnok Tótka Sándorral és  Nádas Bencével a kilencedik pozícióban ért célba. 

Kurucz a kajaknégyesek mezőnyében is ott volt, a csapathajóban Hidvégi Hunorral, Fodor Bencével és Balogh Gergellyel negyedikként zárta az elődöntős futamát és háromszázadnyi különbséggel maradt le a döntőről. 

KÁLOVICS Tibor 

(MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.