Idén is megrendezik az ökumenikus imahetet

facebook megosztás

Elindult hétfőn este az ökumenikus imahét Nagykanizsán. Az első napon Makoviczky Gyula evangélikus lelkész hirdetett igét a Felsőtemplomban.

Az ökumenikus imahetet 1968 óta tartják meg Nagykanizsán január harmadik hetében. Ilyenkor a város hat templomában tartanak misét vagy istentiszteletet a lelkészek. A heteknek mindig eltérő témája van és más csoport állítja össze. Idén a Burkina Faso-i hívek az irgalmas szamaritánus történetét választották, amelynek jelmondata „Szeresd az Urat, a te Istenedet…és felebarátodat, mint önmagadat”.

- Felemelő az, ahogyan az ottani, kisebbségben élő és sokszor eléggé kemény körülmények között élő kereszténység viseli ezt a terhet. Ahogyan összeállították ezt a sorozatot számunkra, süt róla az a vágy, hogy valóban megéljük azt az isteni irgalmat és krisztusi szeretetet, ami ott megfogalmazódik – mondta el Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az igét hirdető lelkész és Várnai László római katolikus plébános egyetértettek abban, hogy az ökumenikus mozgalomnak nemcsak ezen a héten, hanem az év valamennyi napján tennie kell a nélkülözőkért, a rászorulókért és a közös szolgálatért. A felekezetek vezetői havi rendszerességgel találkoznak, és több közös programot is szerveztek már.

- Igyekszünk az ünnepeinken közösen részt venni. Imatábort szervezünk fiataljainknak, ahová meghívjuk a többi felekezet képviselőit is, tagjait is, fiatalokat is. Rendszeresen tartunk dicsőítő imaesteket, énekekkel, ahol legutóbb is a református közösség énekkara és a Magvető énekkar együtt szolgáltak. Próbáljuk tettekre váltani - fogalmazott Várnai László plébános. 

Az ökumenikus imahéten – amely szombaton zárul - ma este Böszörményi Géza hirdet igét az evangélikus templomban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.