Förhéncért Egyesület: a közösségépítés és a hegy fejlesztése az elsődleges célunk

facebook megosztás

Tizedik alkalommal tartott alapítványi bált a Förhéncért Egyesület. Az eseményen Skanecz Sándor, az egyesület elnöke kiemelte az egy évtized alatt elért eredményeiket, így a tavaly elkészült közvilágítást és útfejlesztést, majd beszámolt terveikről a 2024-es évet illetően.

Igazából 13 évvel ezelőtt alakultunk, a Covid-járvány közbeszólása miatt azonban a mai a tizedik bálunk – kezdte Skanecz Sándor. Az egyesület munkája főleg a közösség összetartására és a környezetük fejlesztésére irányul. Mivel több mint 460 ingatlanról beszélhetünk itt, a lakók fontosnak tartják, hogy az érdekeik képviseltetve legyenek, éppen ezért az egyesülethez befolyt összeget mindig igyekeznek visszaforgatni a közösség javára – hangsúlyozta a csoport elnöke.

- Tavalyi évben, egy nagyon hosszú projektünk volt, végre 5 év után sikerült a közvilágítást fejlesztenünk, ez valójában nem igazi közvilágítás, hanem egy jelölő világítás, tehát nincs sötétség a hegyen. Öreg-Förhéncen és Új-Förhéncen is végig lehet sétálni úgy este, hogy nem sötétben megy az ember. A másik pedig a templom és környékén, ahol általában a Nyitott pince rendezvényünket, meg az egyéb ilyen borászati rendezvényeinket tartjuk, ott egy kicsit rendbe raktuk az utat, a környezetet, tehát szebb és kulturáltabb lett, régebben elég elhanyagolt volt, de most már láthatják az ide látogatók is, hogy egy kicsit kisimult – mondta el Skanecz Sándor, a Förhéncért Egyesület elnöke. 

Förhénc

A munka idén sem áll meg, bár az egyesület számára nem indult egyszerűen az év, mégis újult erővel és számos tervvel vetik bele magukat 2024-be.

- A bálunkon is csak 90-en jöttünk össze, máskor azért olyan 140-150-en szoktunk lenni. Én azt látom, hogy elég nehéz év elé nézünk, a következő, úgymond egyesületi gyűlésünkön fogjuk meghatározni, hogy merre legyen az irányunk. De természetesen továbbra is az az elsődleges cél, hogy fejlesszük a hegyünket. Számos olyan projekt van a tarsolyban, amiből majd lehet építkezni, közútrendbetétel, illetve van egy vízprojektünk, amit a Förhénc-Hegy Forrás Viziközmű Társulattal próbálunk megoldani. Vannak gondolataink, és az egyesület majd eldönti, hogy merre lesz az arra – tette hozzá Skanecz Sándor.

A bálon Kardos Eszter és Horváth Szilárd operett- és musicalszámokkal szórakoztatta az összegyűlteket, majd a vacsora után a Limonádé Lányok műsorával folytatódott az este.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.