Teltházas adventi koncertet adott a Kanizsa Big Band - frissítve

facebook megosztás

Nagy sikerű, telt házas koncertet adott még karácsony előtt a Kanizsa Big Band. A formáció ezúttal Gayer Mátyás jazz-zongoraművésszel és Micheller Myrtill jazzénekessel állt színpadra.

Többhetes felkészülés és munka áll a Big Band mögött, a karácsonyi koncert ötlete még októberben körvonalazódott, a zenészek azóta készültek az ünnepi estére.

- Alapvetően a repertoár összeállítása mindig az én feladatom, én választom ki, idáig még nem volt panasz az együttestől rá. De mindig az a koncepció, amit a vendég akar, azt énekel, amit akar. Nem feltétlen karácsonyiakat. A zenekar viszont viszi a karácsonyi vonalat, ezért karácsonyi számokat válogattam, alapvetően – tudtuk meg Vámos Bélától, a Kanizsa Big Band vezetőjétől. 

Változatos és érdekes hangszerelések voltak ezen a koncerten is, különböző stílusokban.

koncert

- Lesznek swinges számok, klasszikus swing big band és énekes hangszerelések, de lesz olyan, ami eredetileg George Michael Wham! együttes Last christmas-e, ami Big Band hangszereléssel lesz, ami érdekesség. De úgy egyet nem emelnék ki, meg sok meglepetés is lesz a koncerten, amit nem árulok el – tette hozzá Vámos Béla, a Kanizsa Big Band vezetője. 

Az instrumentális, énekes számok egymást követték a Kanizsa Big Band karácsonyi koncertjén.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.