Javul a helyzet a pékségeknél

facebook megosztás

Olcsóbb alapanyagárakkal számolhattak a pékségek az elmúlt hónapokban. Domborai Anett az egyik helyi péküzlet tulajdonosa úgy látja, a vevők is egyre inkább kezdenek alkalmazkodni az iparág változásaihoz.

Stábunk többször is foglalkozott már a pékségek helyzetével az energiaválság kapcsán. Az ágazatot először a gabonaválság majd az infláció sújtotta, így sokan kénytelenek voltak változtatni üzletük működésén. Domborai Anett elmondta, egy négy hónapos kényszerszünetet követően ők is átstrukturálták a működésüket, és csak a kijelölt napokon árusítanak, a termékkörön azonban nem változtattak.

- Nagyon sok pékség megpróbált racionalizálni és megküzdve minden nehézséggel megtalálni azt az utat, hogy fenn tudjanak maradni és gazdaságosan tudjanak működni. Nekünk problémát jelentett a munkaerőhiány, nehezen találtunk munkaerőt a gyártási helyünkön. Ezt is ki tudtuk azzal küszöbölni, hogy teljesen más struktúrában tudjuk értékesíteni most a termékeinket – tudtuk meg Domborai Anettől, a Pékkuckó tulajdonosától. 

pékség

Először májusban csökkentek az alapanyagok árai, a liszt azonban akkor még nem lett olcsóbb. A pozitív tendencia azóta is fennáll és az elmúlt hónapokban már a pékáruk legfőbb alkotóelemét is kedvezőbb áron tudták beszerezni az üzlethelyiségek. A kanizsai tulajdonos további pozitív változásokat remél a 2024-es évre is.

- Talán itt a karácsonyi hajtás után majd az árak is kicsit még tovább mérséklődnek. Reméljük, hogy lehet még az árainkon is faragni, ezáltal megtalálni azt az utat, amit a vásárlók is meg tudnak még fizetni – fogalmazott Domborai Anett, a Pékkuckó tulajdonosa. 

Domborai Anett hozzátette, a megváltozott működés miatt üzlete ugyan veszített néhány vásárlót, ám a vevőköre nagy része alkalmazkodni tudott a módosításokhoz.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.