Farkas Ferencre emlékeztek

facebook megosztás

Névadójukra emlékeztek pénteken a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézmény 2001 óta viseli a zeneszerző nevét. Azóta minden évben tartanak egy emléknapot, ahol a gyerekekkel együtt koszorút helyeznek el a kétszeres Kossuth-díjas alkotó tiszteletére az épület falán.

Az emléknapot igyekeznek minden évben változatossá tenni a gyerekek számára, a koszorúzás azonban kötelező eleme az eseménynek. Nagy Szabina szolfézstanár elmondta, az ünnepségen felidézik a zeneszerző életét, de az iskola egyik tehetséges tanulója is szerepet kap a műsorban.

– Minden évben az intézményvezető koszorúz, viszont újabban, tehát az elmúlt négy-öt évben – most már hagyománnyá vált –, hogy mindig kiválasztunk egy tehetséges növendéket, aki ebben közreműködik. Ez mindig egy olyan növendék, akire vagy a civil szerepvállalása, vagy pedig a tanulmányi és versenyeredményei alapján büszkék vagyunk – mondta el Nagy Szabina, a FFZAMI szolfézstanára. 

megemlékezés

A koszorú elhelyezése után a tantermekben folytatódott az emléknap. A tanárok egy totóval készültek a gyerekek számára, amiben Farkas Ferenc életének fontos állomásairól szóló kérdéseket kellett megválaszolni.

– Igyekszünk a növendékeinknek különböző izgalmas dolgokat kitalálni, amelyek emlékezetessé teszik az adott évi emléknapot. Volt itt már Facebook-kampány, volt olyan is, hogy a Rákóczi-évhez kapcsolódott a program, idén pedig egy játékos totóval készültünk a diákjaink számára – tette hozzá Nagy Szabina, a FFZAMI szolfézstanára.

Az ünnepség után a totót helyesen kitöltők közül sorsoltak is, így több szerencsés tanuló ajándékot kapott.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.