Országos sportversenyen a Kőrösi és Péterfy-iskola diákjai

facebook megosztás

Bejutott a Péterfy- és a Kőrösi-iskola csapata a Játékos sportverseny diákolimpia országos elődöntőjébe. A vármegyei finálét kedden tartották a Kanizsa Arénában, stábunk azonban még a csütörtöki előselejtezőbe nyert betekintést.

Hat gárda részvételével zajlott a vármegyei elődöntő, amin a Péterfy, a Kőrösi és a Rozgonyi csapatai mellett Tótszerdahely, Borsfa és Becsehely iskoláinak tanulói csaptak össze. A játékos sportversenyen 12 főből álló, alsó tagozatos diákokból válogatott csapatok mérik össze ügyességüket.

A feladatok során mozgáskoordináció, gyorsaság, ügyesség, a versenyhelyzethez való alkalmazkodás is szükséges.

- Szerintem ez a legösszetettebb diákolimpiai verseny, ahol fiúk és lányok együtt, kicsik a nagyokkal együtt. Ugrani, futni, bújni kell, gyorsan futni, közben megállni a bója alá helyezni egy labdát, szóval mindenféle képességet próbára tesz ez a verseny – nyilatkozta Sneff Ferenc fő szervező.

A vármegyei elődöntőből mindhárom kanizsai iskola csapata bejutott a zalai döntőbe. Onnan a Péterfy-iskola mellett a kőrösisek is delegálták magukat az országos selejtezőre. Nekik azonban már nem lesz új ez a lépcsőfok.

sport

- Tavaly az országos diákolimpia döntőjében is szerepeltünk, ott ötödikek lettünk. Ott az utolsó előtti helyről hoztuk vissza, idén is úgy számolunk, hogy van remény rá, szeretnénk is bekerülni, tavaly is jó volt a csapat, én úgy érzem most is jó – mondta el Sipos Benedek, a Kőrösi-iskola diákja.

Mindkét kanizsai intézmény diákjai és a felkészítőik keményen gyakorolnak a megmérettetésre. Az országos elődöntőt a jövő év elején tartják, ott így nem csak a többi ellenféllel, de egymással is nagy csatát vív a Péterfy és a Kőrösi csapata.

 

K-V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.