Két körön is túl, két hét múlva rajt

facebook megosztás

Beindult újra a hazai sakkélet berkein belül a csapatbajnokságok sora, az NB I Charousek csoportjában – a Tuxera Aquaprofit NSK II együttesével a mezőnyben – már a második fordulón is túljutottak, míg a Szuperliga, a bajnok első számú kanizsai csapattal október utolsó hétvégéjén rajtol, rögtön dupla körrel.

A cél nem titkolt a dél-zalai sakkozóknál, az egyes számú alakulat címvédése, mely évről évre nehéz feladatnak ígérkezik, hiszen mindig van nagy terveket szövögető kihívó, de a pontvadászat végére lényegében másfél évtizede mindig kiegyenesedik a nagykanizsai eredménygörbe. Ennek eredménye immár a tizenötödik bajnoki címük volt a tavasz folyamán, a Tuxera Aquaprofit NSK II pedig az NB I-ben már túl is vannak két bajnoki körön. Az első fordulóban a Komlói BSK otthonában 6:6-ra végeztek a kanizsaiak, akiknek soraiba visszatért például Beznicza Míra, a második mérkőzésen pedig a Széchenyi ESE Győrrel szemben könyvelhettek el 9:3-as sikert Demeter Dorináék – Nagykanizsán. A mezőny kimondottan összerázódott, a Nagykanizsa II pedig negyedik.



Palczert Mátyás (jobbról) immár ifi rapid Európa-bajnokként ülhet a sakktáblákhoz

Fotó: Polgár László

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy igazoltjuk, Palczert Mátyás aranyérmet nyert az ifjúsági korosztályos sakkozók szlovéniai rapid Eb-jén. Mátyás az U16-osok között veretlenül, 7,5 pontot gyűjtve lett végül Európa-bajnok, s október 28-án, a bajnoki nyitányon már ott is lehet Makón, ahol elsőként az ASE Paks, másnap pedig a Dunaharaszti MTK-val szemben ülhetnek asztalokhoz a dél-zalai egyesület versenyzői.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.