A szív világnapja

facebook megosztás

2000 óta világszerte különböző programokkal csatlakoznak az egészségügyi szervezetek, klubok és egyesületek a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy szeptember utolsó hétvégéjén felhívják a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára és a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

-  A szívünknél fontosabb nincs. És én azt szeretném, ha ez minden embernek fontos lenne. Nem csak ezen a napon, hanem minden nap. Tanuljuk meg, hogy önmagunkat szeressük, felejtsük el a minket körülvevő tényezőket, ami rossz és stresszt okoz az embernek. Boldogságban, szeretetben kéne élnünk ahhoz, hogy ne legyünk szívbetegek vagy ne szenvedjünk bármilyen más betegségben – mondta Hegedüs Györgyné, a Szívbetegekért Egyesület, Nagykanizsa elnöke.

Az elmondottak jegyében gyülekeztek a csapatok, baráti társaságok, érdeklődők, szimpatizánsok. A program egy közös, kiadós sétával indult.

-    A mindennapi sétával, a mindennapi összejövetelekkel – akár munkahelyen, akár a családdal, ami nagyon fontos. Mert szerintem akkor boldog egy ember, amikor körülötte minden szépen és simán megy. Ez tudnivaló, hogy nem mindig így igaz, de így kellene élnünk – mondta a szervezet vezetője.

Az összejövetel beszélgetésekkel, sétákkal, örömteli találkozásokkal zajlott.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.