Mária-napi szentmisét tartottak Bagó-hegyen

facebook megosztás

A Nagyboldogasszony-titulust viselő templomban minden évben, az augusztus 15-i ünnephez kapcsolódóan összegyűlnek a hívek és a helyi birtoktulajdonosok.

Az ’50-es években az állam tulajdonába kerülő kápolna 2019-ben szépült meg, a helyi összefogásnak köszönhetően. A templom Nagyboldogasszony oltalma alatt áll, az ő közbenjárását kérik az itt élő vagy munkálkodó hívek minden év augusztusában.

– Itt a Nagyboldogasszony, amely a héten volt, ez Szűz Mária mennybevételének az ünnepe, amikor testestől, lelkestől felvétetett a mennybe a Boldogságos Szűzanya, és ezt ünnepeljük. Itt a hegyben különösen Mária közbenjárását kérik az itt lakók, vagy az ide kötődők, vagy éppen itt pincetulajdonnal rendelkező híveink – emelte ki Nagy Vendel plébános.

Nagy Vendel elmondta, az 1920-as években épült kápolna remek állapotban van, ez pedig csakis a híveknek köszönhető. A plébános szerint az itteni emberek nem csak a vallást tisztelik, de elődeik munkáját is őrzik és becsülik.

– Amikor idejönnek, akkor kifejezik a hitüket, és hogy amit az ősök építettek, azt ők tovább viszik és tisztelik. Természetesen a szentmise végén van egy hegy megáldás is, ahol hisznek abban, hogy ha megáldjuk a birtokaikat, akkor az Isten segítsége kíséri majd az ő munkáikat, aztán Isten áldása lesz az ő terményeiken, munkájukon – tette hozzá Nagy Vendel.

A szőlőhegyiek hagyománytisztelő mivoltát az is jól mutatja, hogy a legidősebbektől egészen a legkisebb gyermekig ellátogattak a szentmisére.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.