A The Colibris, zalai fiatalokból álló zenekar mutatkozott be a hétvégén Kiskanizsán

facebook megosztás

A Móricz Zsigmond Művelődési Házban lépett fel a többségben zalai fiatalokból álló The Colibris zenekar. Az öttagú együttes most 2 zenésszel érkezett Kiskanizsára. A félakusztikus formáció saját dalait és feldolgozásokat hozott a közönségnek.

2018-ban alakult a zenekar, azóta személyi és stílusváltozások is történtek. 2020 nyárának végén indult be az igazi munka, akkor négy számot készítettek el, ami 2021 végén meg is jelent – árulta el Koncz Balázs, aki Nagykanizsáról származik. Zenei világukat sokszor hasonlítják Chris Isaacéhez, de a hangzásukat most némileg más irányba szeretnék elvinni.

– Szeretnénk sokkal többször beemelni elektronikus hangzásokat, ilyen szintetizátorokat, ilyen ambiensebb, atmoszférikusabb dolgokat. Ezzel a kísérlettel haladunk most már tavaly szeptember, október környéke óta, amikor megjelent az első ilyen sinlge-ként nevezhető számunk, az Ocean Blue című szám, ami nagyon sikeres lett, nagyon örülünk neki. Azóta egyesével adunk ki számokat és hamarosan kiadunk még négyet, hogyha jól számolom, és a munka engedi – vélekedett Koncz Balázs, a The Colibris gitárosa.

Különleges légkört varázsoltak a fiatalok a művelődési házba. A kötődésük ellenére ez volt az első zalai fellépésük, hiszen jelenleg Budapesten élnek. Mint mondták, egyre tudatosabban dolgoznak, egyre több hangzást és hatást emelnek be a zenéjükbe és a vizuális megjelenésre is nagy hangsúlyt fordítanak. 

– Sokkal inkább elrugaszkodtunk a ’60-as ’70-es évektől, most már inkább a ’80-as ’90-es évek zenei behatási is. Most például rengeteg U2, Dire Straits, meg hasonló legendás zenekar is ugyanúgy teret kap a zenénkben, és hagyjuk, hogy inspiráljon minket. Szerintem most ezért lesz érdekesebb a mi hangzásvilágunk, eddig mint volt, mer nem nagyon szabunk gátat annak, hogy most merre megy el, hanem csak ami jól esik és amit befogadunk mi, mint alkotók – mondta el Németh Sz. Máté, a The Colibris énekese.

A banda tagjai elmondták, nagy élményt jelentett nekik itthon zenélni, és remélik, még sok lehetőségük lesz Zala több pontján bemutatkozni.

K.B.V.

(Borítókép- Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.