Nem született gól az FC Nagykanizsa hétközi bajnokiján

facebook megosztás

Szerda délután a dél-zalaiak a Közép csoport legutóbbi bajnokát, az Iváncsát fogadták. A feljutásért folytatott harcban közvetlen riválisnak számító Fejér vármegyeiek ellen, hullámzó játékot láthatott a szép számú közönség, de a hazaiak csak helyzetekig, míg a vendégek egy lesgólig jutottak.

Vendég lehetőséggel indult a mérkőzés és az első percekben többet is birtokolták a labdát Tóth András tanítványai. Negyedórányi játék után feljött a Kanizsa, főleg a Szilágyi-Szökrönyös duó volt aktív.

Szilágyi lövése után nem sok hiányozott a vendégek vezetéséhez, de az MTK ellen is több nagy bravúrt bemutató Kálovits ezúttal is a helyén volt. Ebben a periódusban több nagy lehetőséget is láthatott az a mintegy 450 néző, aki a helyszínen buzdította a csapatokat. től Az új igazolás, Kalafat Almos sem sokat tévedett, de a szépségdíjas megoldása végül nem hozott gólt.  A játékrész hajrájában bevette a hazaiak kapuját a Fradi elleni tavalyi kupabravúrral híressé váló vendégcsapat, de ezt a gólt Bana Gergely les címén nem adta meg.

A szünetben Gombos Zsolt ismét kettőt cserélt a támadószekcióban, Lőrincz Bence és Kondor Kristóf érkezett. Utóbbinak volt is esélye a gólszerzésre, de az utolsó pillanatban menteni tudott az iváncsai védelem. A jó kanizsai kezdésre reagálni tudtak a vendégek, előbb Szabó hibáját Törőcsik használta volna ki, de Kálovits ismét nagy bravúrral védett.  Két perccel később pedig Lőrincz eladott labdájából indultak meg Kercsóék, de Kovács Sándor 5 méterről fölé vágta a ziccert. A 65. percben egy szöglet után Szilágyit tüntették el a vendég védők, de Bana Gergely nem látott szabálytalanságot .Mint utóbb kiderült, ezt és egy Szökrönyössel szembeni szabálytalanságot vitatott olyan hevesen Gombos Zsolt, hogy a játékvezető kiállította a kanizsai vezetőedzőt. A meccs hajrája tartogatott még veszélyes szituációkat.A Kanizsa a csereként beálló Szanyi nagy bedobásai után került kétszer is helyzetbe, de Vargának ekkor sem kellett bravúrt bemutatnia.  Az utolsó másodpercben még a fiatal Varga Dominik hozta kellemetlen helyzetbe a kapusát, de ezt megúszta a Kanizsa, így maradt a 0-0. Gombos Zsolt ezúttal sem volt elégedett csapata teljesítményével, főleg az első félidő volt gyenge a hazaiak trénere szerint, valamint koncentrációban is sokkal többet várt a játékosaitól.

– Azért kontrákból az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, s rengeteg pontrúgásunk volt, ami az erősségünk, de nem tudtunk kihasználni. A második félidőben megint kettőt cseréltem, így nagyjából rendeztük a sorokat. Úgy érzem, a második félidőben fölényben játszottunk, a mi akaratunk érvényesült, de gólt nem tudtunk rúgni. Nem a játékvezetésen múlott, ez a mi…nem akarom csúnyán kifejezni magam. De ez így nem jó – emelte ki Gombos Zsolt, a FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Tóth András viszont azt kapta a mérkőzéstől, amit várt, egy küzdelmes rangadót, egy jól összerakott Kanizsát. A vendégek vezetőedzője úgy látta, a mérkőzés képe alapján reálisnak mondható a döntetlen.  

– Szerintem beillett ez a meccs egy rangadónak, nyilván mind a két csapat nyerni akart. S szerintem ez látszott is. Beletett mind a két csapat mindent, az idő az nem járult ahhoz hozzá, hogy a játékosok jól érezzék magukat. Volt lehetőség itt is, ott is. Utólag ezt ki lehet mondani, persze az embernek maga felé hajlik a keze, mondhatnám, hogy nagyobb helyzeteink voltak, s az első percben kilépett a Bányai, aztán nem lett belőle semmi. Azt gondolom, a döntetlen reális – hangsúlyozta  Tóth András, az Iváncsa KSE vezetőedzője.

Az NB III-as bajnokik tizenharmadikán folytatódnak, akkor a Dunaújvároshoz látogat az FC Nagykanizsa. A hétvégén kupakör vár a csapatokra, a piros-kékek Fehérvárra utaznak, Lőrinczék ellenfele a Fejér megyei első osztályban szereplő Maroshegy lesz.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.