Hetedszer is rockzenétől volt hangos Liszó

facebook megosztás

A rockzene elhivatott szerelmeseinek is akadt programja Nagykanizsa környékén. Ezen a hétvégén nem kellett messzi városokba utazni a műfaj kedvelőinek egy-egy koncertre, a Kanizsától 12 km-re lévő Liszóban 7. alkalommal rendezték meg a Rockfesztivált, amely több éve már Magyar Szabolcs emlékének is adózik. 

2017-ben szervezték meg először a fesztivál liszói megálmodói a programot. Mint ahogy Milávecz László fogalmazott: megépült a faluban a színpad a színpadtérrel együtt, ezért többen összefogva úgy gondolták, ne álljon üresen. Milávecz László mellett Szmodics Miklós, és Magyar Szabolcs voltak az ötletgazdák. A kezdeményezés a helyi támogatók, a műfaj rajongói mellett a rockzene képviselőit is elérte.

– Először az Aurórával vettem fel a kapcsolatot, aztán utána kerestünk helyi, vagy amatőr együtteseket, sikerült. Most már van három alap együttes, az Auróra mellett aki mindig itt van, a Feretrum és a Nyírfa Terror, hozzájuk mindig keresünk még kettőt, amit meg tudunk fizetni – nyilatkozta Milávecz László, a  Liszói Rockfesztivál szervezője.

A fesztiválók közt volt olyan is, aki saját hitvallását osztotta meg a Híradóval, a koncertek alkalmával.

– Azon gondolkodtam, mi a szabadság? Sokan úgy gondolják, szabad vagyok, mert van pénzem ruhára, ilyesmi, nem ez a szabadság. Az a szabadság, ha az lehetsz, aki vagy. Nem érdekel, mit gondol a szomszéd, vagy bárki. Persze szíved szerint, az Istenhez közel. De hogy mit gondol a másik, hogy bakancsban, 40 fokban? És akkor mi van? –emelte ki Gabainé Csermenák Boglárka.

A liszói fesztiválnak sajátos hangulata van, ezt többen támasztották alá.

– A történet lényege az, talán a kezdetektől járok ide, és egy kifejezetten jó hangulatú, családi fesztivál, amiért az én korosztályom és talán az idősebbek is azért járnak ki, mert ez az a hely, ahol olyan emberekkel találkozol, akik lehet, hogy közel laknak, de az év során mégis keveset találkoztok. De ide mindenki eljön a régiek közül, aki úgy érzi, hogy ide való, fantasztikusan jó a hangulat mindig –hangsúlyozta Szmodics Rajmund.

A családias hangulat jelzőt nem véletlenül használta Rajmund, hiszen többen tinédzser, tizenéves gyerekekkel, sőt, egész kicsi gyermekeikkel érkeztek a fesztiválra.

– Itt közösség van. Itt mindenki szeret mindenkit, és mindenki vigyáz mindenkire –emelte ki Buda György.

A rockzene hajnalig szórakoztatta a liszói fesztivál vendégeit.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.