Bemutatkoztak az FC Nagykanizsa új játékosai

facebook megosztás

A klubnál ismét jelentős mozgás volt, hiszen nyolcan távoztak és eddig hatan érkeztek. A csütörtök délutáni szurkolói ankéton az együttes vezetői azt is hangsúlyozták: amennyiben sikerül kiharcolni a feljutást, jó eséllyel meg fogják tudni oldani, hogy az infrastruktúra megfeleljen a másodosztályú elvárásoknak.

Azt már mind Gombos Zsolt a dél-zalaiak vezetőedzője és a klub ügyvezetője Lánczos Attila is kijelentette Szertár című sportmagazinunkban, hogy a 2023-2024-es szezon egyértelmű célja a feljutás. A keretet is így alakították ki. Érkezett Haála Kada kapuba, a fiatal Kovács Bence a védelembe, míg a Rákóczit elhagyó Kálmán Szilárd középpályás, Fehér Barnabás, Szinay Bendegúz és Kalafat Almos pedig támadók. Gombos Zsolt hangsúlyozta, nem csak a képességeikkel, de a személyiségükkel is erősítést jelentenek az érkezők.

– Még egy-két játékosnak az érkezése várható. S jó lenne, ha azért 18-19 mezőnyjátékos meglenne. De akiket sikerült ideigazolni, amit szoktam is mindig mondani, hogy nem csak a játéktudás volt náluk fontos, hanem a személyiségjegyek alapján is döntöttünk. Magasabb osztályból nem igazoltunk, megyeiből és NB III-ból viszont igazoltunk. Teljesen rendben vagyunk –nyilatkozta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Az új igazolások közül a legrutinosabb, a szovátai születésű Kálmán Szilárd. A Kaposvártól érkező játékos az elmúlt másfél szezonban többször ellenfélként szerepelt a Kanizsával szemben, de mint mondta, az azokon a mérkőzésen tapasztaltak is közrejátszottak abban, hogy a piros-kékekhez tegye át a székhelyét.

– Megmondom őszintén, igen, ez is közrejátszott. Háromszor is játszottak a Kanizsa ellen, abból egyszer sikerült győznünk. Viszont tényleg olyan benyomást keltettek, hogy amikor Lánczos Attila megkeresett, akkor nem sokat gondolkodtam azon, hogy itt folytatom. Hiszen itt komoly célokért küzdhetek, a feljutásért –  árulta el Kálmán Szilárd, az FC Nagykanizsa játékosa.

A Kanizsa első és harmadik számú kapusa is távozott a nyáron, így nagy szükség volt egy új hálóőrre. Haála Kada a Ceglédtől érkezett, korábban a futsal NB I-ben is szerepelt a TFSE színeiben.

– Nagyon korán eldöntöttem, hogy ideigazolok, ezért akkor még nem tudhattam, hogy honnan lesz még ajánlatom, de nem is akartam másra várni. Azt gondoltam, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, ahogy szokták mondani: jó helyzetnél nincs jobb helyzet. A lábbal való játékom kapcsán pedig, lehet csak kicsit őrült vagyok, s inkább csak bevállalom a kockázatosabb szituációkat lehet nem vagyok ügyesebb, mint a többiek. De jól esik, ha ezt gondolják rólam –emelte ki Haála Kada, az FC Nagykanizsa játékosa.

 Az FC Nagykanizsa szombaton vívja utolsó felkészülési mérkőzését Horvátországban, Dörnyén. Az együttes jó nyári időszakot tudhat maga mögött, hiszen nem talált legyőzőre az edzőmeccseken. Gombos Zsolt csapata július 30-án kezdi a bajnokságot, méghozzá idegenben, az MTK II. ellen.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.