Megnyerte mindhárom eddigi felkészülési mérkőzését az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

Gombos Zsolt csapata ezeken a találkozókon 21 gólt szerzett és egyet sem kapott. A következő edzőmeccs szerdán vár a dél-zalaiakra, akkor az NB II-es Haladás lesz a piros-kékek ellenfele.

A védekezés gyakorlása került fókuszba a mai edzésen az Olajbányász-stadionban. A piros-kékek legutóbb bajnoki bronzérmet szerző kerete jelentősen átalakult, hiszen nyolc játékos távozott és öten már biztosan érkeznek. Gombos Zsolt szerint a keret nagyjából kialakult, de két pozícióban még előfordulhat, hogy lesz új igazolása a csapatnak.

– Én is tárgyalok egy NB II-es játékossal. S még a center pozíciót szeretném megerősíteni. A fiatalszabály miatt is lenne ez fontos, hiszen a keretünkben Varga Dominik és Sági Marci felel meg ennek. Itt van most a Kolman Patrik, akinek még nagyon sokat kell fejlődni, de látunk benne, főleg mentálisan fantáziát. Ő egy center. De ha lehetséges, akkor én még szeretnék egy 2005-s játékost itt tudni a csapatban – nyilatkozta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A felkészülés során eddig a Szepetneket 10-0-ra verte a Kanizsa, az NB III-as újonc Haladás VSE-nek szintén tízet rúgott a gárda, és 1-0-ra megverte az NB II-es Mosonmagyaróvárt. Utóbbi csapattal az elmúlt másfél évben többször is összemérte erejét az FC Nagykanizsa, a legutóbbi bajnokit 5-2-re nyerték a Győr-Moson-Sopron vármegyeiek. 

– Az egy roppant kellemetlen vereség volt, s most télen is voltunk náluk, amikor egy szoros, 2-1-es mérkőzést játszottunk. De visszaemlékezek arra a mérkőzésre, s igaz, hogy szoros volt, de teljesen más volt a képe, mint a múlt heti meccsnek. A legtöbb sráccal már együtt dolgozunk már több mint másfél éve, s próbáljuk a keretet is célirányosan kialakítani. Így a fejlődésnek látszódnia kell, s látszódik is – tette hozzá Gombos Zsolt.

Az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás elleni edzőmeccs szerdán 18 órakor kezdődik. Az új játékosok kapcsán Gombos Zsolt hozzátette, szeretné, ha a szurkolók egy ankéton megismerhetnék őket, hiszen nagy szükség lesz a drukkerek biztatására a július 30-án induló szezonban.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.